Wednesday, 13 July 2011

1st time duk dalam wad beb!

Assalamualaikum semua..

Tajuk kat atas mcm tak boleh blah kan?? Ngeh3.. Act, mmg betul pun.. X penah knew tahan kat sepital pon sebelum ni.. Tgok orang kne tahan kat sepital ade lahh.. Yelahh, sye kat sihat dan kuat. Jadi, mknlah bnyak2 tiap2 hari.. Huhu.. ;) Ok, kenapa aku kne duk sepital?? Scroll ke bawah..

Sebenarnye sjk semalam lagi (12/7/2011) aq sakit dada pastu sesak nafas.. Act, semalam ok sikit.. Pastu tetibe pagi tadi apabila dengan adanya semangat juang nak pgi ke sekolah, adess! Sakit dada dtg balik.. Smbil nyanyi lagu 'DIA DATANG', aq pon ckplah ngan ayah aq yang aq rse ssh nak bernafas, ayah aku terus hantar gi hospital sultan ismail.. Kepada yang x tau, search kat google. Terima kasih. Masa tu kul 7 pagi.. Tunggu punye tunggu, doktor pon panggil msuk bilik die yang sejuk mcm duduk kat kutub utara.. Sejuk gile beb!!

Dah check2 sume, dyer ckp gi kat zon kuning, zon kuning tmpat nak check lebih rapi lagi lahh.. Time tu aku sorang je.. Sian tak?? Sian tak?? Dyer check tekanan darah sume.. Check badan tkn dada rse sakit ke tak.. Time tu aq dh rse sesak gile dah.. Susah nak bernafas.. Last2, dyer bgi aku gas.. Sng sikit nak bernafas.. Klau x, naya aku kat situ..

Then, dh lelame tuh.. Nurse tu amik darah aku utk check.. Time jarum masuk tu, ingatkan x sakit.. Ghupe-ghupenye sakit dyer.. Ya Rabbii.. Sakit dyer mcm mne ek.. Ssh le mahu cite kat sini.. Rse mcm benda masuk kat badan.. Yelahh, mmglah jarum yang msuk.. Tapi, rse pedih tau x?! nasib baik bagi bius, if nurse tu x bagi, aku dh lme terajang die kat situ.. Aku pun tahan je.. Yelah, untuk kebaikan aku jugak kan??

Dah ambik darah semua tu, mak aku pun dtg.. Act, die rushing dri sekolah die tu.. Hmm, mama.. Thank you! Ayah aku pun dtg time tu.. Dgn berpakaian jpj nye.. Yang tak tahan tu, perut dyer baikk punyee wa ckp lu.. Hehe.. Time depa dtg, nurse tgh masukkan air.. Time die masukkan air tuh, sejukk nyamann je rse.. Betull! Klau x caye, korang kne lah eksiden ke hape ke.. Pastu dh msk wad atau ape2 ke.. Suh nurse tu mskkn air.. Konfirm sdpp.. Keh3..

Time tuh, aku dh ssh gile nak tido.. Yelahh, ngan tangan dlm tu ade jarum.. Jari sebelah lagi pulakk tersepit ngan penyepit nadi tu.. Hmm, nak tido ngiring kanan, kang sakit jari aku.. Kang, naya aku atas katil tu.. Nak ngiring ke kiri, ade jarum dalam tangan takut jarum terkeluar.. Jadi, no choice tido je lah terbaring cmtu.. Tido kjp pon jadiklah..

Dah tido, dh check, dh msk air sume bagai.. Tibelah mase untuk balik.. Time aku boleh balik tu pukul 11:30 pagi.. Perut aku dh lapo gile.. Aku dhlah x breakfast.. Lagilahh laporr.. Pastu, doktor tu bgi mc smpai esok.. Duk je lah umah sengsorang online.. Ni pon tgh sakit dada lagi ni.. Hmm, xpelah.. Allah sayang aku.. Semua ni dugaan dri Allah kan?? We cannot say anything.. Allah decide everything for us right?? Allah love all of us.. Oklah, tu je kot nak share experience aku harini.. Bubye! Wassalam..


Photobucket

Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..

No comments: