Sunday, 23 October 2011

Contest Handphone Berjasa


ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Setelah berkurun lama tak update blog *walaupun , baru update pasal contest . Tetibe , hati membuak-buak nak masuk contest *lagi ! . Tadi , saja tengok entry - entry di Budak Budak Bloggers , pastu tengok ada entry pasal contest itu . Then , try usha and tengok macam best terus decide nak join . Hehe . Eh , membebel panjang pulak budak ni . Jom tengok syarat-syarat dia . :)




Syarat syarat penyertaan ;

  • Semua bloggers samada lelaki atau perempuan boleh join.
  • Buat satu entry dengan tajuk : Contest Handphone Berjasa.
  • Diwajib jawab soalan tergantung kami.
  • Upload gambar phone anda sahaja [ owner phone tak perlu ]
  • Send link entry contest ini di blog Putry Nasuha sahaja. [ DI TEMPAT KOMEN. DI SHOUTMIX TAK LAYAN ]
  • Gambar original atau edit, diterima okay.
  • Pemenang hanya tiga orang sahaja.
  • Tarikh tutup ; 19th November 2011




Eh , eh . nampak macam senang kan syarat-syarat dia ? Tapi , ada soalan panas akan menanti ! Huhuhu




Soalan tergantungnya ;

  • Apakah jenama handphone anda?
  • Kenapa pilih handphone itu?
  • Berapakah harga handphone anda?
  • Apa kelebihan handphone anda?





haa ! itulah soalan panasnya ! Hot and spicy tak ? hehe . Oklah , tanpa membuang masa , jom tengok gambar tepon-tepon budak ni *banyak sangat ke telefon sampai kena ada kata ganda ?*


*Wahh ! banyaknya fon sampai tiga !*

Oklah , cukup dengan persoalan itu ~ LOL ! Jom kita jawab soalan panas tu eh ? :)




Apakah jenama handphone anda ?

- Nokia Express Music Touch *kiri sekali
- Nokia 1208 *tengah
- Nokia C3 Gold *kanan
Kenapa pilih handphone itu ?

- Sebab boleh masuk banyak lagu and surf internet and also videocall *Nokia Express Music

- Boleh taip mesej dengan lajunya *Nokia 1208
- Boleh taip dengan elok tanpa silap dan bajet blackberry dan tak mudah rosak *Nokia C3

Berapakah harga handphone anda ? 


Malu actually nak cakap , yelah sebab takut korang cakap aku ni menunjuk-nunjuk ke hapee ke ? Tapi , apakan daya . Tunjuk je lah . Tapi , korang kena janji jangan kutuk ok ? Thanks XD
- Nokia Express Music ( RM 2500 ) *actually , ni pemberian parents tersayang* Muahxx XP 

- Nokia 1208 ( RM 120 )*Harta warisan anak beranak sebanarnya , mula-mula ibu pakai pastu adik aku pakai and lastly aku pakai . Wuhuuu~

 - Nokia C3 ( RM 400 ) *pemberian my mama sebab dapat bawak kumpualan bola jaring sampai peringkat daerah and suku akhir * Muahhxx sekali lagi XP

Apakah kelebihan handphone anda ?
- Nokia Express Music : boleh masuk banyak lagu , ada dua jenis camera ( depan    dan belakang ) , boleh videocall , banyak application boleh masuk , usb , boleh tengok waktu dunia , boleh surf internet and kalau nak tau lagi korang GOOGLE lah ye . Malas den nak bebel panjang-panjang lagi~

 - Nokia 1208 : Boleh create lagu sendiri, bila jatuh tak rosak , boleh buat lepas geram *yakni baling tepon tu* , boleh buat mainan . huhu~
 - Nokia C3 : Boleh download themes , kamera yang tahap clear baik punyaaaa ! , boleh edit gambar macam photoshop , bila bukak blog gambar blog muncul dengan clearnyaaa~ , boleh download application guna OVI , boleh surf internet and.. korang pikir lah sendiri FUNCTION dia ~ XP




Wuhuuu~ nampak benooo macam show off kan ? Whatever lah . DIC ? Hmm , nak tulis apa ? Sungguh takde idea kepala hotak dakuhh ini~ But , seriously tiga-tiga telefon itu sangat berjasa kepada diriku ini . FYI , henfon yang pertama tu pakai CELCOM , henfon kedua pakai MAXIS , henfon ketiga pakai CELCOM . Aku memang peminat setia CELCOM hokehhh ... Haa ! Ada satu lagi kelebihan ketiga-tiga telefon ni iaitu KALAU SATU TEPON HABIS KREDIT OR BATTERY , BOLEH GUNA FON YANG LAGI DUA TU . Hehe :) oh ya ! Hadiah untuk contest ni pun baik punya tauu . Nak tau ape ?





Hadiah hadiahnya ;

  • First place ; Full edit blog / Tshirt couple kalau yang ada pasangan [ yang tak ada pasangan, kami akan beri tshirt biasa ]
  • Second place ; Full edit blog / Owl necklace
  • Third place ; Header / Topup RM10
  • Setiap peserta akan dapat keychain penghargaan, so siapa yang tidak memenangi tempat pertama, kedua or ketiga, you'll get a keychain. Semile please.

Tapi , tak kisah lah . menang ke tak menang ke janji dapat masuk . Janji dapat puaskan hati :) Huhu! XD So , I think that's all for todayy ~ Bubye ! Wassalam .. 




Photobucket



No comments: