Tuesday, 3 January 2012

2011 was our past , 2012 is our new journey

Sepatutnya , tahun 2011 post tapi tahun 2012 baru siap taip . Apa kess ?



Assalamualaikum dan hello semua ! Aku terlalu excited nak update entry baru sempena 2012 :) Alhamdulillah , aku masih hidup diatas muka bumi ALLAH ini . Dengan bangganya aku nak cakap yang aku dah 13 XD Anak Jeniffer Lopez dah besooooo ~ Dah boleh kahwin dahh kata mak aku . Hahaxx ~ Lama lagi mama :) Aku dah 13 tapi belum official 13 . Aku lahir bulan 2 jadi bulan depan aku 13 :D Banyak pulak bicaranya , jom kita sambung topik kita .

Hmm , tahun 2011 adalah tahun yang agak best bagi aku . Sebab aku rasa macam bahagia sangat . Macam-macam berlaku ~ Yeahh , I admit it was hard for me to tell you guys the memories because it were very very very .. ahh , I don't know how to tell you :'( Okay , I just have some short stories for you guyss okay ? 

Aku rindukan 2011 . Aku rindukan segala-galanya . Aku bakal menjejakkan kai ke alam baru iaitu Fasa Sekolah yang ketiga : Sekolah menengah :) Aku tak bersedia 100% untuk itu . Aku nak jadi childish macam dulu . Aku nak jadi bengong macam dulu . Aku nak jadi aktif macam dulu . Aku nak jadi AMNI NIZZATUL ALIA yang dulu . Aku berblogging dah 1 tahun lebih . Another 7 months is my blog's second anniversary . I admit , aku susah nak tinggalkan 2011 . Banyak sangat kenangan . Kenangan bersama boyfriend , kenangan bersama BBB , kenangan bersama skandals , kenangan bersama 2011 . Tapi , masa berjalan . Aku tak boleh patah balik masa tu . Aku menaip entri ni sambil menangis . Adakah ini satu penghijrahan bagi aku ? Aku rasa YE .






Aku tak sanggup tengok balik apa yang terjadi masa 2011 . Aku rasa malu dan rasa nak menangis bila kenang balik . Serious , ia membawa makna yang mendalam bagi aku . Ramai cakap , Muharram is our new year not 2012 . Yes , I know that . But , we just wish . Aku pun wish Selamat Menyambut Awal Muharram lebih kurang sebulan yang lepas . Janji aku wish kan ? Tahun baru aku adalah dalam diri aku iaitu azam aku . aku berazam nak jadi orang yang berguna . Tak nak main-main dah . Taknak tinggal solat dah . Aku mengaku , aku pun ada tinggal solat . Kadang-kadang , subuh pun pukul terlajak sampai pukul 8 pagi . Zohor mendongak kau pukul 4 petang . Asar tercangkung pukul  6 baru gerak solat . Maghrib bila dah kena sound baru gerak , tu pun pukul 8 malam . Isyak berjimbo sampai pukul 11 malam baru solat . Acane tu ?Itu azam aku , aku taknak berdolak-dalih dengan ALLAH lagi . Aku taknak jadi HIPOKRIT lagi . Yeaahh , tipulah kalau takde orang hipokrit kat dunia ni . Boleh dikatakan 98% manusia di muka bumi ini ialah seorang yang hipokrit . HAHA . Berceramah pulak aku ni . 


Disebabkan aku ditawarkan ke KELAS RANCANGAN KHAS (KRK) , jadi  aku berazam nak dapat straight A sepanjang aku dlm kelas krk . Aku taknak turun kelas . InsyaAllah , aku cuba sedaya upaya untuk dapat straight A . Cara untuk aku nak dapat macam ni adalah dengan kurangkan ONLINE , KELUAR , SKANDAL . Tu je . Yelah , aku ramai skandal . HAHA . 

Okay , ada lagi satu azam aku . Aku nak jadi tinggi . Aku rasa aku pendek . Even tinggi aku 163 cm , tapi aku nak upkan ke 167 pun cukuplah sebab aku rasa aku pendek dikalangan kawan-kawan aku . Walaupun , sebenarnya aku lagi tinggi daripada diorang . HAHA . 

Aku rasa tu je kot azam aku pada 2012 . Actually , banyak lagi tapi aku rasa kalau banyak-banyak tak buat juga tak guna kan ? So , I hope that you guys have a nice 2012 :) Bubye ! Wassalam :D
Photobucket

No comments: