Saturday, 21 April 2012

Contest Surat "Dear Government of Malaysia..." (versi BI dan BM)

Assalamualaikum dan hai :) yeah , aku bukan nak join contest or what . tapi , aku yang buat contest ni . bukan aku sorang , ada lagi 2 artner yang bersama dengan aku iaitu Kak Aleeya and Muazz . so , aku malas nak cakap banyak . kita teruskan je lah :)


http://i.imgur.com/7irxD.png 


Syarat-syarat penyertaan
- Buat satu entry di blog tentang contest ni (including the banner).
- Wajib follow blog Aleeya KayzèrAmni dan Muazz, kalau tak nak follow terpulanglah, tapi kami wajibkan JADI kami takkan bertanggungjawab kalau anda semua tak dapat new upcoming update(s) tentang contest ni (kami akan sentiasa update hadiah dari semasa ke semasa).
- Warganegara Malaysia sahaja.
- Mesti kena ada blog.
- Contest akan dibatalkan jika tidak mendapat 5 peserta dlm masa 5 hari.
- Tag 3 orang rakan anda. 



Cara-Cara Menyertai 

- Entry yg anda buat tu, kenalah ada benda bawah ni. Sila copy dan isikan tempat kosong dengan jawapan anda sendiri.

"Dear Government of Malaysia, ________________________________________."

ATAU

"Kepada Kerajaan Malaysia,____________________________________."

- Ayat yg harus anda GANTIKAN di tempat yg kosong adalah HAJAT ANDA UNTUK MALAYSIA, tak kira apa jenis hajat pun yg penting buatlah hajat2 yangmeleeettoooopppppp. Kami TERIMA segala jenis hajat, termasuk yg gila-gila, and yg mengarut-ngarut pun kami terima asalkan ia adalah sebuah hajat :P

- Akan tetapi, hajat ke arah negatif TIDAK akan kami terima, sebagai contoh, "Dear Government of Malaysia, please build more casinos and places to be drunken. This is because we want to socialize more and have fun with our life." ATAU "Dear Government of Malaysia, please kill this person..." Ia TIDAK akan diterima kerana ia mendorong ke arah negatif.

- Anda BOLEH memilih samada ingin membuat dalam Bahasa Inggeris atau Bahasa Melayu.

- Entry yg dibuat dalam Bahasa Inggeris dan JIKA ia terdapat Grammatical Mistakes, mistakes tersebut akan dibetulkan oleh Aleeya Kayzèr JIKA anda mahu, tetapi hanya akan dibetulkan secara personal, dan Aleeya tidak akan menunjukkannya kepada public.
- Selepas siap membuat entry, anda haruslah COMMENT di entry contest yg sama di blog Aleeya KayzèrAmni ATAU Muazz.
- Comment yg anda hantar di blog salah seorang drpd kami bertiga HARUSLAHdisertakan dengan NAMA, URL BLOG, EMAIL dan ID FACEBOOK (jika ada Facebook).

Hadiah-hadiah yg ditawarkan

Beg (kepada perempuan) ala-ala seperti ini: http://i.imgur.com/MxAoP.jpg  ATAU Wallet (jika pemenang adalah lelaki) ala-ala seperti ini: http://2.bp.blogspot.com/-QapoDjU3QGU/T2hZh0Efp2I/AAAAAAAAARQ/KhAvYECGI_I/s1600/Louis-Vuitton-men-wallets.jpg (kami TIDAK akan memberikan hadiah yg SAMA seperti gambar kerana khuatiri kehabisan stok.), sponsored by Aleeya Kayzèr's mother.'- Blog Header, sponsored by Muazz Adli Mustapa.
- 2 pixels, sponsored by http://little-crafter.blogspot.com/.
- Edit Blog, sponsored by http://thelollylovelyroom.blogspot.com/- Edit Blog + Header, sponsored by https://www.facebook.com/pages/Awesome-Things/339623299403638- Inner and Shawl, sponsored by http://www.ayunar.biz/


TARIKH TUTUP: 20 April 2012, 2359hours (11.59pm) waktu Malaysia, GMT +08.00.  

Sekian, terima kasih :D Jika ada pertanyaan, sila rujuk kami di Facebook, Twitter ataupun Blog.

FACEBOOK: Aleeya KayzèrAmni Nizzatul AliaMuazz Adli MustapaTWITTER: @AleeyaaAz, @AmniComot, @MuazzAdliBLOG: Aleeya KayzèrAmni Nizzatul AliaMuazz Adli Mustapa


Photobucket

2 comments:

Rainbow Blog said...

Bismillah..

Nama - Nurul Asyiqin Abdul Hadi

Email - iqin2000@yahoo.com

URL blog - http://syiqinstories.blogspot.com/2012/04/contest-dear-government-of-malaysia.html

Facebook - http://www.facebook.com/profile.php?id=100000924612925

Blog ID - 5561711463806479337

Amni, Semua dh letak, dengan sah nya sya join ! Harap menang yaa, Amin !

PRINCESS ALIA KING AHMAD said...

Nama - Alia Maizurah Bt Ahmad

Email - maizurah_alia@yahoo.com

URL blog - http://hellogusta.blogspot.com/2012/04/contest-surat-dear-gonverment.html

Facebook - https://www.facebook.com/profile.php?id=100003086705175&ref=tn_tnmn