Saturday, 4 April 2015

#WhatHappen ; The 16 me!







Oke, hai uols!


Kalau ada buat kehadiran kat dunia blogging ni, confirm saya dah lama dapat surat amaran entah entah dah kena buang dah. dah selalu ponteng tanpa sebab ayoooo. so, how's you guys doing? great? good. tengah buat homework kewww tu? heheheh. 


dah nak masuk bulan 4, eh bukan dah bulan 4 dah. happy bornday GST! tetibe. dah masuk bulan keempat jadi pelajar form 4, dan dah 2 bulan jadi budak 16 tahun dannnnn hidup saya tahun 2015 sangatlah busy tak terkata dengan lambakan homework dan kerja macam air paip. mintak maap lah ye. kalau dah busy, paham je lah laptop jeling pun tak. kesian dia diabaikan ish ish. saya tak mengeluh sebab saya busy, tapi saya bersyukur sebab busy tu saya anggap seperti rezeki saya. jadi jangan mengeluh, heip! biasa dia tu. 


bukan nak cerita pasal mengeluh tapi nak share my life throughout this few months. alhamdulillah, it's been great. 


Walaupun dah dua bulan, but still nak cerita pasal birthday aii. eh sukati orang lah babab kang bising pulak. alahmdulillah, saya suka sangat birthday kalini sebab birthday aii masa cuti lepastu sabtu pulak tu, lagi double suka lah kita! lepastu dapat pulak dah reti bawak motor (which is dah lama), dan tiba masanya untuk ambil lesen dan boleh bawak motor secara halal, dah tiga kali suka jadi tripple lah. what a good day!

First, tiga abad sebelum ni dah kunci dah set reminder dekat handphone that it's my birthday wuhuu! siap sanggup tunggu pukul 12, tunggu bespeng call tapi malangnya hambar. diorang tak call pun k takpe korang aku merajuk hetchu. kalau dulu, tunggu kat fb siapa wish, lagi banyak lagi hot lah katanya. dulu bolehlah fikir, sekarang ni, fb pun tak jenguk. ini apatah lagi nak tengok siapa wish. but, thank you so much for all the wishes lab yu gais xoxo my classmates, my family, my prens my bespreng (yang tadi merajuk) and everyone :)

the d-day, i woke up very late. takdelah lewat sangat, tapi untuk hari bersejarah tak bangun awal is an awkward thing for me. yelah, layan orang sampai 2-3 pagi padan muka serves you right! terus kelam kabut capai tuala, gosok baju, gosok tudung, nak makeupnya lagi (aii makeup okei) , nak meniup tudung bawal bagi behave, nak cari beg, nak cas henfon yang tetiba pulak henfon hilang hamik kau semua tu tak makan berabad?! maka, the first gift that i got in the morning was my mom's bebelan. memang patut pun, sedap mimpi lepastu kelam kabut kan dah kena. tak cukup dengan the messes that i've made, kasut hilang. act, bukan hilang, mata tak fokus tak jumpa dan kena lagi sekali bebel dengan mama. dush right to my head. terus tetiba fokus dan relax dan ambil nafas sedalamnya sampai tersedak.



i wasn't expecting this cake, sebab dah janji dengan maksu nak tuntut red velvet bila balik kampung jadi maknanya sambut birthday dengan cake masa balik kampung lah. dan another suprise, nenek saya yang belikan kek ini untuk saya boleh jatuh jantung saya tau nenek suka buat cenggini muah ciked. rasa berdosa pulak sebab dok thank you kat mama sebab belikan kek but it turned out the other way ayoo sorry nenek. kek secret recipe tu...... saya nak beli one slice kat SR pun fikir 10 kali nak beli ke tak tau, last last tak beli. kesian SR. hahahahhaa. 



there goes my nenek! hai nenek! sorry nenek i didn't have any proper photo of you. alah nenek nampak je macam muka cuka seribu taknak selfie, tapi dia suka selfie. cuma deep inside taknak exposed takut cucu mengata (kononnya) yelah cucu cucu semua kuat selfie like there's no tomorrow. 

p/s: jangan tanya kenapa mata saya tutup (saje nak tengok masa tido saya lawa tak) lawak betul.


*birthday girl* (scream) (crowd cheering) (muka sebelum burn seribu) (another close eyes selfie) #trendsetter 

at first, macam tak plan pun nak sambut dekat pantai, tapi since dah duduk dekat dengan pantai, marilah sama sama meng-burnkan diri pergi sana ye. tapi, saya tak jadi burn sebab dah pakai lawa lawa nak burn burn apeni apeni takmo ah. baju baru ni ish. kalau kotor, basah acane, awak nak basuh? tak kan? mestilah washing machine yang basuhkan. kesian dia. tak kesian ke. 

kami buat bbq kat sana. jadi saya burn pun meng burnkan baju ajelah sebab dia yang panas melekat bau arang bukan saya. 


(that's me marah the arangs garunknya)


i'm officially 16! (gambar instagram je mampu) 



(before) 

(after)

// menjejes letak kat kek lepastu potong bagi orang makan. straight to diarrhea (evil laugh) (i'm not that evil tho) (mestilah basuh dulu)




oh yeah! disebabkan tengah trending aiskrim pasu lah, air pasu lah whatever pasu lah kan. jadi, masa pergi ni ternampak lah orang jual benda ni jadi dengan muka selenga tak bersalah pau lah nenek nak aiskrim pasu (cucu pembuli), pergilah beli. masa nampak tu, tengok yang dia letak display, em em lawanya. penuh sampai tak nampak eskem. bila beli, hampa hatiku retak seribu indah khabar dari rupa. dapatlah tanah tak cukup baja, ulat tu 2 ekor, pokok kelapa inedible sebijik, batang pokok edible sebiji, buah kelapa (the strawberry) sebiji, bunga bunga mushy dan anak anak kerang serta sepupunya (mnm's). aiskrim dia pulak ada strawberry, coklat dengan vanilla kot entah tak ingat sebab semua dah masuk perut hahahhahaa. jadi, askrim pasu ini berkonsepkan ku di pantai, mu di pulau wah gitcheww pun boleh. 

so the rate for my first time eating the aiskrim pasu : 3/5 (not bad but for RM7 it's not worth it)

stop cerita pasal eskem in the pasu. so overall, my birthday went so great! dapat makan banyak, dapat makan banyak dan banyak lepastu menangis sebab cari seluar takde saiz hahahhaha sedih. alah, kata birthday, mana nak ingat baju saiz apa, mana nak ingat pipi setembun mana. nasib kamu lah ye. before this, my mom asked me what present did i want? saya cuma jawab nak lesen je. hehehhee. yelah, lesen pun makan duit der so daripada mintak benda bebukan melayan permintaan budak tak cukup umur ni, baik mintak benda yang dah tentu pakai seumur hidup wuhuuuu. 

jadi, that's the story about my birthday. i wish for happiness for us and you guys! Stay healthy and positive. see you guys in my next entry. peace out!

// Wassalam.

Photobucket

No comments: