Sunday, 30 January 2011

DSLR..Bila kau nak datang??

Hello dan assalamualaikum..


Huhuhu..bler nk dtg??taun dpn??hmm..smalam ade sorg blogger dpt DSLR drpd ayah dyer..besstttnnyyyerrr!!Jelez mak!!dyer punyer dslr kt bwh nie..


*picture source from Google*

dyer punyerr lebih kurang gini lahh..
huhuhu..dslr..duit pown x mencukupi lagi..tp,aq teringin sgt2..smlam ade seorang blogger dh dpt DSLR Sony a380..besttnyerrr...

Klau aq,xkesah mne2 pown boleh..klau diberi pilihan sme ade aq pilih yang...
Canon EDS 550D


Kodak


Yang `paling diingini..Nikon D7000


Aq nyer bkn yg nie taw..kamera digital gak tp lain siket..Olympus gak..


Kalau sony pon boleh..x kesah..

Korang nk taw x kamera ape yg aq gnekan sekarang??
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Inilah dyer..Kodak EasyShare C142..Tp,bknnyer dlm gmbr nie..aq nyer dh clr sket tepi dyer *ganas*


Tp,gmbr dyer pown leyh thn gak..clear abiss..xyh edit dh..klau orang yg mkenye berpeluh..ble tngkp gmbr jadi clear mke dyer.. :D

Oklah..itu sjer kot arinie..tgh menunggu bile dyer nk dtg..bye2!!



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Februari Baikk Punyeerrrr!!!

Photobucket

*Clicking gambar untuk digiantkan*

huhuhu..percaye x??klau ade spe2 knl kengkawan aq..cbe lah tnye dorg..msty dorg taw perangai aq..mmg sume yg ade kt situ mmg betul..cme yg agak pendiam tuh bkn..aq nie kuat ckp..huhuhu..oklah..bye2!!



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Saturday, 29 January 2011

Contest Gambar Paling Awesome..

Photobucket
Dah lme x msuk contest..this is the first contest for 2011..!!! Contest gmbr pling awesome..hmmm..awesome ehh??kjp ehh ngah gelodak peti harta karun..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haa..sila mengsaspenkan diri lagi..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Haa..dh jumpe pown..peti harta karun nie 'besor' sgt.. sbb tuh xleh cri..huhuhu..ini dyer..

Ini gmbrnye..awesome x??xkan??dh hagakkk!!Ini sume bantuan PHOTOSCAPE..thnk you PHSC!!

Opppaaaaaasssss!!!Lupe nk memperkenalkan orang yg buat contest nie..hadoyaiii..nyanyuk tull la si amni sorg nih!!

P/s:sumenye copy from her..sorry yeah..

1) Follow blog aku. So, korang boleh lah tau kalau aku ade update pape pasal contest nih, senang kan camtu? Terbuka kepada lelaki dan perempuan, tak kira umur dan berwarganegara Malaysia. Wajib ade blog!

2) buat satu entri dengan tajuk : Contest - Gambar Paling Awesome. Hambek sekali banner (gambar) tuh. Link kan entri yg korang buat tu dekat ruangan komen yg ade dekat blog nih. Link kan DEKAT SINI okay?

3) Like fanpage blog neh dekat facebook >> Belle's Blogspot <<

4) Gambar yang korang pertaruhkan utk contest nih, aku akan masokkan dekat dalam fanpage blog neh >> Belle's Blogspot << Pemenang dipilih berdasarkan gambar sape yang paling banyak orang 'like'. 3 orang pemenang jeh akan dipilih.

5) Last sekali, tag 4 orang blogger lain.

HADIAH : Duit menanti anda!
TARIKH TUTUP : 1 MAC 2011.
TARIKH PENGUMUMAN :  5 MAC 2011.
Haa..itulah syarat-syaratnyerr..Senang jerr kan??so,jom join reramai yerr..

tag to

Bye!!


Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


 

Monday, 24 January 2011

Saya tak kaya lagi tapi ada benda meningkat

Photobucket
Huhuhu..yess . That's right . Aq mmg x kaya lagi . Nuffnang xde bg masshhhuuukkkk!! lagi . Kih3 . Ya , aq mengaku aq budak baru belajar . Nuffnang pon baru daftar . Korang nak taw ape yg meningkat itu ? adelahhh . mne leyh gitaw . alahh . Siket jer . Korang nk tgok gak ke ? Yelahh2 (mengalah) . Jom !!


*Clicking gmbr utk digiantkan*

 
Haa . Dh tunjuk . Puas hatiii ? Statistik aq jer meningkat . dari kecil-kecil cili padi ke besar-besar cili benggala . Aq x edit ehh . Xde mse laa aq nk mengedit benda alah nie . Nmpak aq ade bulatkan CiMinniy tuh ? Hmm . tu jer kot nk kongsikan kt korang . Sehingga bertemu lagi di lain warkah (ayat  skemaa) Bye2 !

P/s: Korang,klau mula-mula nuffnang mmg dyer amik singgit ehh ?





Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Sunday, 23 January 2011

5th Tutorial:Facebook LIKE Button

Photobucket
Hmm..teringin pkal nk wt tutorial ari nie..keh3.. :D


*Clicking untuk digiantkan*

Oklah,cara2 nye mcm nie yer..

First,Dashboard-->Design-->Add gadget-->HTML/JavaScript

 <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 280px; height: 40px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://URL-ANDA.blogspot.com&layout=standard&show_faces=false&width=280&action=like&font=arial&colorscheme=light&height=40"></iframe>

Second,copy code tu pastu paste kat HTML

Third,tukar URL ANDA tu kpd URL BLOG korang..

Lps tu,tgoklah hasilnya.. :D

SELAMAT MENCUBA!! 



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Thank you!!Thank You!!Thank You!!

Photobucket
Haa??ape yg thnx you2 tu??aq thnx you kt spe??aq thnx kat nuffnang coz bg aq peluang sbb aq selame ni x dpt dftr..ohh,sungguh sedih..
http://matcuoi.com
Tapi,sekarang nie..aq dh boleh dpt massyyyuuukkkk...!!Cewahhh.. :D
http://matcuoi.com
Hihihi..nak tgok nuffnag baru aq??jom...



*Click gmbr untuk digiantkan*

Ok2..fine,kalau korang nk ckp aq nie jakun ke ape..ikut ske korang lahh..aq nie excited coz yelahh..saye budak baru belajar..jadi bnyk bende kne tnye org..oklah..mls nk cite pepanjang lebar..Bye2!!

 

Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..

Saturday, 22 January 2011

ARRRGGGGHHHHHH!!!!!*

Photobucket
Korang nk tau nape aq mrh gilerr nie??xde lah marah sgt..just naik angin jer..mne ade tipu jer lah..dh sehari suntuk menangis takkan mrh pulakk..kuang3..



Ini lah majlis yg mmbuatkan aq meleleh mate aq smpai bengkak..huhuhu
Aq smpai nk tersedu-sedu dah..aq menangis mse time slot ketiga..time akhir2 kalau ceramah mmg kne sedih2 eaa??pelik rr..hmm..

Oklah,bye2!!

P/s:Sesungguhnye aq sungguh mls utk post pepanjang..nk study.. 



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Saya sayang kamoo..

Photobucket
Haha..saya sayang kamoo??aq syg spe??cehh..mcm aq x syg sesape jer..keh3..oklah..mls lah nk update pepanjang..post ni sebenarnye psl blog ciminniy yg bru renovate..huhuhu..nk tgok??jom..


*klik untuk digiantkan*

Ade

nmpak

pandai

pown..


Bui2~


Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah...

Sunday, 2 January 2011

Bila lahh..

Hello everybody!! Assalamualaikum.. 

Bila ape???msty korang terpikir-pikir kan..hmm..aq sebenarnye..tgh nk tunggu blem lah YEZZ! ataupon majalh2 lain visit blog aq nih,..hmm..kejelesan aq tgok blog lain popular taw..YESS,aq tau blog aq x chantek..x kreatif..x mcm korang,header cantik2..background comey2..aq mengaku..blog aq x secomel blog Aidabeelicious Blog aq x seglamor blog Hanis zalikha Blog aq x secantik
Irine nadia marcello jadi,korang pepaham lah kan..huhuhu..td,aq tgok ade 2 org usha2 blog aq..so,aq pown terpikirlah spe orgnyer..hmm..oklah,bye2!!

Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..

ucapan??

Hello everybody!! Assalamualaikum.. 

Korang...SELAMAT TAHUN BARU!!walaupon lmbt sket..alah,lmbt sehari 15 jam jer kan??xkan mrh kot.. :P Selamat menimba tahun baru sume..ape azam korg??td,aq usha2 blog org..ade ckp nk kawen lah,nk keje lah,nak bercuti la,nak DSLR lah,macm2 lah..huuhu.. *kpd yg terase jgn mrh yerp* korang nk taw ke ape azam aq??Ok,

First,
Aq nak dslr..kamera nikon d7000 yang baru tuh..

second,
aq nak dpt 5a dalam upsr..so,maknenye aq kena belajar rajin2..kan2??

third,
aq nak jadi seorang anak yg solehah serta menjadi permata di mata orang..

forth,
aq nak telefon e7 @ e5 @ BB @ Sony @ mcm2 lah..antaranye lah kan..xkan sume sekali..

Haa..itulah azam aq..toksah lah bebanyak..nnty fenin kepala..huhuhu..so,bye bye!!Smekom..!!



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Bila orang nak tumpang GLAMOR..

Hye..dh lme x update blog yg mushuk mashem nie..huhuhu..berabok dh..aq nk cite stu bende nih..bkn gegosip tau..mmg realiti lah sayang intan payung..ecehhh..!!Ade lah stu hamba Allah nie..mmg suke suki hati jantung cetak miaw2 kt blog kakak comel lote sorang nie..huhuhu..biler orang nk tumpang GLAMOR la kan..antara yg die cetak miaw2 ialah..

Credit to AIDABEELICIOUS

Haa..dh bce kan @ tgok..??Korang renung-renungkanlah..ok??So,kpd sume pencetak miaw2 tuh..insaflah..sedarlah..kite nie tidak sempurna..jadi,korang kenelah pikir perasaan org lain yer.. :D Bye!!Smekom..


Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..