Monday, 20 June 2011

3. If you could only have one wish, what would it be?

Ok, malas nak taip panjang, yelahhh.. taip panjang2 smpai ke London pon xde spe nak bce.. huu~  ok, sekarang nak smbung challenge 15 harii ituhh.. huhu.. bru smpai sini? hammpehhh tul la aku nihh.. :P hehe.. ok, nk cite psl wish.. hmmpphh.. what is my wish?

MY WISH IS :



Ok, seriously.. I wish my 5A's for my UPSR!! Uhhh, trial dh dkt.. huhh.. sungguh penat,stress dan lain2..  Oklah, bubye!! Yang lain tu.. good luck 4 ur exam.. hee~







Photobucket


Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Sunday, 19 June 2011

Ok, nak marah nihhh!!

Assalamualaikum.. ok, nak marah ni? kenapa? kan blog aq sekarang mcm kak nazihah, aq ckp aku pun nak tkr jugakk kan? ade ke sorang kawan ni #kawanlebihsopan kata aq bkk page source kak nazihah, but seriously.. at the same time, my friend pegi bkk sume page source blogger.. not all lah, but mcm kak nazihah, miera, rmai lagii lah..!! Dah lah gne code IP aku!! errggghhh!! vavi toll lahh.. korang nak tahu ape yang dyer buat dengan page source yang dyer bkk tuh?? dyer save sebahagian background ataupon code in my lappy!! huhhhh! One more story that I want to tell u, aq gne template design aq sendiri dan code dyer lebih kurang mcm blogger template pahammmmm??? I'm not angry if u ask me softly about how I transform my blog into thiiisss.. ! I could make tutorial for u.. ok? aq hrp korangg sume, x kire lahh blogger,kawan,sedare,ank sedare,cucu ke ape ke.. jangan labelkan aq sebagai copycat ok? that is my friend's work, she has be opened the page source and save the code on my lappy ok.. :) Kalau korang rse mcm aq  nie copycat, penipu and so on, aq kne tkr balik blog aq ke blog yang lame ke.. give your feedback on the comment box ok? yelahh, aq ni bkn manusia sempurna, ni pon alhamdulillah la aq dpt buat template aq sendiri walaupon aq terkial2 memikir code2 yang patut aq buat. so, I want to say sorry if I make some mistakes ok? and I hope so that u will enjoying my blog.. eh2, cop-cop!! abis tuh, lau kak amar, kak kasya gne template berpisah, korang kecoh x? terima kasih.. wassalam..

P/S: Kepada yang anggap aq sebgai copycat tuh, sila slow talk ngan aq di fb ke, twitter ke, shoutox ke ehh.. terima kasih atas kerjasama anda.. :D

Photobucket



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Saturday, 18 June 2011

Nak cite jugakk lahh.. :)


Assalamualaikum chiippooo.. :) Ok, sume cite psl result pekse.. aq pon nak jugakk.. hee~ ok, cmne result aq? ok ke tak? (itu soalan drpd wartawan 390) hmmmpphhh, alhamdulillah.. ok.. yelaahh.. aq bkn secerdik merdik cam korangg..huuuu~ #nangiskuatkuat nak tau jugakk ke? tp, sebelum tu, kne dgr macekk sorang ni membebel..

bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..

Ok, dh siap.. kjp je.. hee~ #xdekeje Ok, jom tgok result aq..


MATHEMATIC-81% A
SCIENCE-68% B
BAHASA MALAYSIA 1-73% B
BAHASA MALAYSIA 2-80% A
ENGLISH LANGUANGE-80%
ISLAMIC STUDIES-84% A
LIVING SKILL- ??
KAJIAN TEMPATAN- ??
ART- A
PJK- ??

Itu je kot.. ok, yang teras cme 4 jadi aq dpt sume sekali 3A's 2B's.. ok lah kan? yelahh.. aq tauu.. aq kne grab the 5A's.. InsyaAllah, aq dpt.. tp, kire ok lah kan? sbb peksa UPPM 1 dpt 1A 4B's, then periksa ujian 2 dpt 3B's 2C's.. ok, jgn gelakkan aq dengan result yang kurang memuaskan pada periksa yang lps2 ok.. oklah, tujekot nak cite2 kat uollsss!! bubye!! hee~   


Photobucket



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Eh! Eh! Aii famous keerrr??

Ok, assalamualaikum.. hee~ nmpak tajuk pon dh terbayang kot kat fikiran korang tentang ape yg aq ceritakan ini.. huhu.. ok, sebelum tu.. bile aq famous? kenapa aq famous? omjeyyy!! Ok, itu mungkin yang dipersoalkan oleh korang kan? nak tgok ke ape yang famous amos sgt tuhh? jom!!



Cbe tenung etol2.. ok, aq tau nie bile one of my skype friend mention it.. omjeyy!! tgoklahh spe tu?? Kak Irine kita yang comey dan lote ituu.. hee~ Ok, time ni aq dh jakuunn.. cer tgok yang aq highlight tu.. hiihii.. so, korang jgn mrh mrh kalu aq ckp aq cute #terajangsaya huhu.. ok,ape response aq??


Bile aq tau je bende tu.. aq trus bkk and trus komen tnpe tgok video aq ituu.. cme aq akan tenung pada ayat yang kak irine tulis tu #brrggghhhh!! yang aq highlight tu lah response nye.. :) lps aq komen2 and bla bla bla.. rmai gilerr add aq.. huhhh~ smpai kengkadang tu 10 friend request.. pergghh! mcm x cuak pulakk kan.. hehe.Oklah,rsenye tu je kot nak update.. hihi.. bubye!! Wassalam..

P/S: penatt balik dr maharaja lawak semalam.. puhhh!!





Photobucket


Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Friday, 17 June 2011

Nak jugakkk...


Assalamualaikum sumee!! Ok, tgok blog I sekarang? dh cntik kan? ok2, my blog lebih kurang design dyer cam kak nana kan? tapi, aq langsung x bkk page source dyer okkeehhh.. gett itt? aq try tutorial yang dibuat oleh kak amar and google.. hee~ akhirnye, dpt jugakk template berpisah.. huu~ jadi, lebih nmpak kemas lahh kan? Klau lebih kurang ngan kak nana tuh, itu hanyalah kebetulan.. yelahh.. aq tgok kak nana gne template cmtu.. aq pon nk jugakk.. so, korang x yah kekecoh keyy? yelahh, klau sme template berpisah pon ape salahnye.. klau yang lain tu gne header bersambung korang ade kecoh? xde kan?? so, don't be a busybody ok.. anddd.. 1 more thing, don't open my page source okk.. oppss! lagii stu.. klau korang nak tahu, aq x gne pon template minima yang boleh pisahkan mcm2 tuh, aq gne design aq sendiri dan template lainn.. hee~ oklah, bubye!! Wassalam..

Photobucket



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


OMJEYYY!! Kak Irine dh tunang.. :D

Heellooo dan assalamualaikum.. tgok tajuk pon dh terkejut kan?? I pon terkejut makk.. :D Haha!!Ok, aq berpesbook yadii.. then, nmpak ade orang update psl video kak irine bertunang.. aq pon ternganga mulot yang boleh memuatkan 1 ekor gajah.. :D Kak irine sweet filee wa ckp lu.. tunang dyer pon ensem gakk.. :) Korang nak tgok x video pertunangan kak Irine? JOM!!






Congrats too kak irine and her fiancee..

Ok, tgoklah video penghargaan ni..

video

Emmm.. rsenye tu je kot nak post.. dh xde idea mehhh.. :D biasalahh budak2 sekolah like me don't have many such an idea like the other blogger.. :) ehh2, berspeaking london pulak dahh minah sorang nihh.. oklahh, bye!!





Photobucket


Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..

Thursday, 9 June 2011

2. Explain your current relationship status

Assalamualaikum.. haiihhh.. apesal sye x berenti menaip ni.. laju gile.. agaknye.. ok, just nak smbung challenge  haritu.. ok, current relationship.. tgok gmbr kat bwah ni..


Memang x boleh blah relationship status aq.. ok, kau nk ckp aq tamak, ckplah.. huu~ Ok, aku paling addicted kat Nichkhun sbb tu boleh smpai engaged tuh.. hee~  Yang lain tu, Minho dh ade yang punye.. Lee Min Ho.. aq rse dh.. ntahlah.. ok, sebenarnye relationship aq adalah sebagai:

-Sebagai seorang anak yang solehah di mata mama ngan abah
-A sister to 2 brothers and 1 lil' sister
-Tengah skandal ngan seseorang dan relationship tu tgh dirahsiakan..
-Act, aq single.. tapi, bab skandal tu mmg aq x boleh pisahkan
-Sape nk sye, sila contact di 1-300-88-2525 #eh,mcmkenalje

Tu je kot relationship aq sekarang.. dh didedahkan oleh seorang wartawan tak ertauliah drpd rancangan McD huhu~ Oklah, bubye!


Photobucket



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Contest Blink Blink

Heeyyyyyaaaa! Heyyooo awak sume ! Rindunye titee.. ok, stopp it.. ! gediikk ok.. Ok,act dh lme nk join contest ni but bile ditengokkan blog kitee x secomel awak.. blog kite x secantik awak punye.. thn, tetibe dpt lak ilham untuk edit blog machemm kitee ni.. look! Hasil google and tuto blogger.. yeyy!! My blog dh comeyy..(bg saya lah) Dlu gne template simple je.. sekarang bak kata orang dh ketinggalan zaman bru gne header bersambungg.. #shuuhhdukjauhjauh Ok, stopp... x nk kwn kitee udahh.. #wekkk Ok, as usual banner first..


*klik banner to join*

Ok.. tujuan sebenar nak msk kontest ni adalah untuk memberitahu anda sume yakni blogger, makcik, pakcik, atuk, nenek, mak, ayah, abang, kakak, adik, jiran, sepupu sepapat dan sumenye lahh.. yang, budak kecik sorang ni x pnh mng contest.. #silagelakkansaya Yeess.. seperti yang korang tau selama ni.. aq x pnh mng ape2 pon contest.. jadi top 10, top 30, top 100, top 1000 apatah lagii kan.. pon x penah.. kesian x? #silakesiansekarang huu~ yelah, aq x secantik korang, blog aq x secomel korang kan? yelahh.. spekah aq ini..   
#lempanglajulaju Objektif sebenrnye nak msuk kontest ni adaalah untuk try benda baru #baru? Ok, yelahh.. korang tau kan yang aq x pnh mng contest kan? jadii, apa salahnye kalau kite sentiasa try and try.. kot2 ade rezeki di sebalik mee celup udang.. kite x tau kan..? Haa.. so, itu lah sebabnye nk msk contest ni.. n lagi stuu... Jangan tekan butang [x] tu dulu.. lekk rr dlu derr.. ok, lagi stuu sbb dh lps renovate blog ni jadi mcm sekarang ni.. perasaan tetibe membuak-buak untuk join kontest berkaitan ngan blog pulakk.. yelahh.. selalunye tgok yg mng contest msti dyer punye blog pesen header bersambung and so on.. Tapi, tgoklah dulu kan kekreatifan seseorang blogger tersebut.. kita tak boleh mengagak sama ada blog nie ataupun blog tu yang akan mng.. itu sume bedasarkan opinion owner contest and the judges kan? kite x leh kte ape.. x semestinya blog yang jenis header bersambung akan dijamin 110% akan mng.. janji blog tersebaut sedap mata memndang, tak berat, senang diangkut #adake? Jadi orang x pyh tunggu smpai 24 jam bru boleh bkk blog tu, agaknye buat 800 perenggan karangan bm pon x boleh bkk lagi.. tkn ikon [x] di penjuru window anda.. widget x bnyak smpai terbeliak biji mata.... sume tu kan.. InsyaAllah boleh mng.. :D So, mcm blogger lain gak.. they will hope to win.. Same with me! I hope I will win this contest.. even in the top 10, I dh bersyukur sgt2.. yelahh.. spe yang x terkejut cimpanzee bile tgok blog kite tersenarai dlm top 10 or any top.. mstilah kite berbangga kan? so, that's all from me.. and don't forget to join! 

Nak tag:

Bubye! Wassalam.. :D

Photobucket


Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


1. Introduce yourself

Assalamualaikum sume.. ! Tetibe rajen nak buat keje sekolah challenge ni.. #kejesekolahlahsgtt Ok, tnpe mmbuang mase.. #ayatskemaamaidahh Jomm!!

As usual, this is my picture.. #knetunjukke?


Ok, nak dgr citee kite sila senyapp.. ! Shuuttt Uppp!! hahhaaa! Bnyak gile tnde seru.. :D Ok, I am not pretty like you.. but aku still bersyukur kerana ALLAH dh ciptakan aku cenggini, cenggini lah jadinyee.. ye dakk??

Like the others, biodata first !

My FULL NAME is Amni Nizzatul Alia Bt Mohd Faris . Hambooii..! kemain pnjang mak bapak ko bg nme.. yess, u know me.. hehe.. I am 12 teen.. hee~ I'm still young #youngkahh? Ok, belajar kat Sk Taman Mount Austin, JB.. tatau.. senyapp.. ! Lahir kat Hospital Tapah, Perak #spe org perak sile nyanyi lagu soleysoley.. 21 Februari is my happy month because it is my birthday timee!! Huuu~ Jgn lupe bg adiah tat titee tauu..UPSR Candicates tahonn  nie.. tatoottt uu..! Nak kne belajar nie.. #belajapebendenye mempunyai 4 adik-beradik iaitu 2 perempuan 2 laki.. ade 2 budakk buas kat bawah dan 1 budak tomell yang suke buat pusingan 360 darjah.. fuuhhh!!! Ok, stoopp! Then, ske mata pelajarann tutt! But, ske bce bende2 yang ade kaitan ngan sastera or berkaitan ngan sejarah or wahtever.. yeesss.. I know.. nota sejarah adalah sepanjang dari Johor ke Kelantan iaitu sepanjang 800km.. Ade aq kesaahh? Ade ape ngan sastera..ntahh? eden ponn x tau.. Lawyer and pgotographer wannabe.. why lawyer? sye nak jadi lawyer mahkamah syariahh.. sye ingin menegakkan akidah islam kita.. #eccehh Kenapa photographer? Sebab ske meroyan seorang diri kat depan kamera.. haha! Ayah sye selalu ckp.. JANGAN DOK PERASAN DEPAN KAMERA LAHH.. ! Perrgghhh! Sentapp derr... ! Sape yang x sentapp orang ckp cenggitu sila terjun bangunan keculi spe yg x suke meroyan sengsorang depan kamera.. Doodling,blogging,reading,talking,eating,sleeping,handphoning #adeke? is my routine.. I think that's all about me.. :D Bubye!! Wassalam..

Photobucket



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Tuesday, 7 June 2011

15 days challenge :)

Assalamualaikum sume.. omjeyy.. rmai giler buat challenge.. smpai kering idea.. huhu.. :D Ok, what challenge will I do? #sorry if my grammar is wrong hee~ ok.. ape challenge dyer? oppss, sebelum tu, chalenge ni dpt tau dripd blog Ppoo Ppoo..

1. Introduce yourself
2. Explain your current relationship status
3. If you could only have on wish, what would it be?
4. If you could live anywhere in the world, where would it be?
5. The most amazing thing that ever happened to you?
6. Your best friend (s)
7. Choose lyrics and explain why do you choose them
8. If you could change anything about yourself, what would it be?
9. Someone you look up to
10. Your family
11. Google the meaning of your name
12. A famous person you’ve been compared to
13. Something that puts a smile on your face no matter what
14. What are you afraid of?
15. Describe where you live.

Nampak sng gakk kan.. xdelah susah mne.. #konon,challengelainpontakmampubuat ok, stop, insyaallah kalu rjin, harini gakk start? yekehh? leh cye ke?? trust me.. :D Oklah.. bubyee! 

Photobucket





Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Thursday, 2 June 2011

contest "belog saya comel kan?"

Hey!! Ok, harini disebabkan boring dan otak x tau nk taip ape.. act, nk joinn this contest lme dh, but. xde mse.. #konon.. Ok, stop! Let's begin!!

SYARAT-SYARAT yang mudah lagi senang:
  1. jadi follower blog Nadd dan Tasha (WAJIB)
  2. tulis satu entry pasal contest ini dengan tajuk contest "belog saya comel kan?"
  3. paste-kan banner kat atas itu pada entry korang dan link-kan sekali
  4. tag kepada TIGA orang dan makesure dorang tau, okey?
  5. lastly, tinggalkan komen anda beserta URL blog pada entry ini atau entry di blog Tasha untuk memudahkan kami terbang terus ke belog comel anda tu (:
Ok, tarikh tutup dyer esok k.. kul 10 pagi.. sebab tu kne join cpt2! Ok, this is the banner..kalu korang sempat join lah ye..


Click banner tojoin >_<

Tag:

Ok, Aku dh follow, dh buat entry,dh tag,dh paste banner.. sume dh! Complete! Bubye!! Wish me luck..!






Photobucket


Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Thanks korangg!!

Assalamualaikum.. huuu~ bersemangat nak update arini.. laju je menaip.. hee~ Ok, just a short entry kutt.. just nk ucap thanks kat syme followers aku yg nk mencecah 300 pada usia uda.. ecehh.. usia mudaa kononn.. yelahh mude lah. sbb bru 10 bulan berblogging, dh nk bertambah followers.. td, terkejut beruk aq, aq rse pon   beruk pon x terkejut cam aq, lek lok aq tgok follower ade 258, trus naik 269, padahal bru 5 minit tinggal.. bapakkdyer.. sbb tuh lah aq appriciate sgt2 kat korangg yg dh follow my blog since August 2010.. hee~ 



Once again, thanks everybody!! Thanks sesangat follow blog comeyy nie.. huu~ Oklah, bunye! Wassalam.. But, sebelum tuh, nk share gmbr aq yg comill.. huu~


Photobucket

Hee~ malunye..







Photobucket


Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip

Haii korangg!! Tetibe nk join GA tetengah malam nie? mlm ke? dh pukul 2 pagi? huu~ Ok, korang dh tau kan yg aku sgt addicted kepada kak nisa.. dh confirm sanatt2 lah aq akan sentiasa ikut informasiterkini dye.. ahakk! Ok, let's begin.. ehh, cop2 ! GA apekebende yang aku join nie? inilah nme dyer Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip .. huu.. Ok, jom!

PERKARA WAJIB :
1. Buat entry yang simple, mesti letak tajuk Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip
2. Letak banner ni dalam entry korang dan link kan gambar ni ke entry giveaway ini. Banner ni tak perlu letak di sidebar.
3. Wajib letak link para sponsors seperti di bawah (korang boleh copy je ) :

4. Nak tag orang boleh (tak lebih dari 2), taknak tag orang pun takpe. Korang sebar-sebarkan lah pasal giveaway ni pun dah sangat bersyukur :)
5. Mematuhi semua perkara di atas. Sesiapa yang kurang kriteria, akan di reject. Maaf ye, keutamaan diberi kepada yang betul-betul put an effort ikut semua perkara wajib di atas.
6. Dah buat entry, macam biasalah, tinggal kan link entry korang di ruangan komen entry ini. Nanti aku check tau!

Ehh..jap2! mcm kenal nme CiMinniy tuh.. yeahahh! that's me.. I sponser hadiah for this GA okeyyhh.. terharu makk.. auww..~ Haa? what? nak pgi kat link dyer.. jap ehh, aq bg banner..



Nak tag:

Sume keterangan dan syarat2 diatas sudah dilangsaikan.. so, I can join this GA!! Oklahh.. jangan lupe tau join GA yang gempakk nie.. bubye!! Wassalam..


Photobucket



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..