Saturday, 30 July 2011

Pemenang Random Doodles Giveaway by CiMinniy

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Seperti yang korang telah tunggu-tunggu kan? Confirm rasa berdebar punya lah ! Jangan sampai jantung tercabut sudahh ye.. >_< Okay, tanpa membuang masa, jom kita tgok spe kah pemenang nya..

JENG..JENG..JENG !!!


DRUM ROLL PLEASE!!

Congrats to --->



No edit okeehhhh!! Untuk check senarai korang, sila tekan SINI

Lega rasanya bila dah umumkan pemenang, kepada yang menang dua orang ni, sila emailkan detail anda di iniamni@yahoo.com

P/S : Sebenarnya ada dua orang lagi pemenang header drpd aku.. nak tau spe??

Tahniah kepada,



Congrats kepada dua pemenang ni.. So, yang dua orang pemenang ni pon sme juga, hantarkan detail anda di iniamni@yahoo.com

Bubye!! Wassalam..






Photobucket
   

Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..

Alhamdulillah...

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Hey chingu-chingu yang nakal semua... Akhirnya, apa yang aku nak dh tercapai.. eh, bkn aku mng contest lahh.. hampir-hampir . hehe :) Akhirnya aku dlm list top 10 jugak.. thanks to Kemetot Comel . Yess! Anda mmg comel.. comel yang amat.. #mestiadabendaini dah semestinyaa!! Boleh mintak tkrkan sye ke tempat pertama? >///< Tak malluuuuuu!!!! Eventhough, cme dlm top 10, but I still appreciate it . Bebb, gile kott!! Dalam top 10!! Wuhuuuhhh!! #meroyan But, thanks to Kak Kemetot Comel yang sangat comel sbb pilih blog mushhuukk ni sebagai list top 10 . >_<  Tengah tunggu result kontest lain lagii.. !! berdebar jantung den.. ada spe nak bg oksigen ? #wekkss! Oklah, itu sje harini.. bubye!! Wassalam..

Nota Sticker Gam UHU: Untuk semua peserta Random Doodles Giveaway By CiMinniy, pemenang akan diumumkan pada malam ini jam 8:30 malam . Hanya dua pemenag sahaja yang dipilih . Harap maklum
Photobucket



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Tuesday, 26 July 2011

Senarai peserta Random Doodles Giveaway by CiMinniy

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Dah lme menghilangkan diri.. huhu.. yelah, sibuk dgn periksa nya, study nye, tempahan edit blog lagi.. makin lme makin rmai.. aduhaii! Pening kepala den dibuatnya.. ok, tanpa melengahkan masa, ni la senarai pesrta yang join.. x ramai pon..

1. http://areda91.blogspot.com/2011/06/aku-nak-menang.html
2. http://inassyuhaidah-mystory.blogspot.com/2011/06/aku-nak-menang.html
3. http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/06/aku-nak-menang.html
4. http://nonasani.blogspot.com/2011/06/aku-nak-menang.html
5. http://lilostitchlife.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
6. http://hilary3music.blogspot.com/2011/06/aku-nak-menang.html
7. http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
8. http://atienabila.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
9. http://nurafeeqah13291.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
10. http://kontestaje.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
11. http://drmuslimah.blogspot.com/2011/06/nak-doodle-itu.html
12. http://jaajahatga.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
13. http://tiefazatie.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
15. http://suzie284contest.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
16. http://zaiikulim.blogspot.com/2011/05/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
17. http://rosrusli-contest.blogspot.com/2011/06/ciminniy-random-giveaway.html
18. http://contestcekodokpunyer.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
19. http://babywaniesukacontest.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
20. http://beehac.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
21. http://www.lunamerza.com/2011/06/luna-merza-first-cute-giveaway.html
22. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
23. http://ita-contest.blogspot.com/2011/06/random-doodled-giveaway-by-ciminniy.html
24. http://annurgiveaway.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
25. http://join-giveaway.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-cikminniy.html
26. http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
27. http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
28. http://emysk8tergurl.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminny.html
29. http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminny.html
30. http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
31. http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
32.http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
33. http://pinkummi.blogspot.com/2011/06/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
34. http://rawkkstylo.blogspot.com/2011/05/random-doodles-giveaway-by-ciminniy.html
35. http://nonasani.blogspot.com/2011/06/aku-nak-menang.html

Aduhh.. walaupun cme 35 peserta, tapi, pnt tau senaraikan ni.. kepada yang url blog die xde dlm list ni, sila komen ok? pemenang akan diberitahu pada jam 7 malam esok hari.. harap maklum.. bubye!! Wassalam..



Photobucket




Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Saturday, 16 July 2011

Tutorial: Background hover

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Mungkin ramai yang x tau ape tuh background hover kan?? mcm nie background hover


Picture credit to : SugarNoodles

Yang aku kotakkan tu lah background hover.. means, bila kita hover kat link atau ape2, ade background.. 

1st, as usual LOG IN-->DASHBOARD-->EDIT HTML
2nd, cari code a:hover {
3rd, kalau dh jumpa.. copy code kat bawah ni :

position: relative; color: #F3C1BA; background-image: url(your background link); font-style: normal;}
.pop { color: #FFF;  background-color: #F8E2D3; padding: 2px; }.pop:hover{ color: #FFF;  background-color:#F4AEA2; }

4th, copy code kat ats dan paste bawah a:hover { 
5th, Then, preview. kalau jadi tekan je SAVE TEMPLATE

SIAPPPP!!

Kalau ada sebarang masalah or menjadi , drop your komen here ok??

Bubye!! Wassalam..




Photobucket


Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Friday, 15 July 2011

Mega Giveaway by Yana & Cik Putih

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Act, dlm mood contest lagii nih.. sbb tu bnyk sgt contest  yang di join.. hehe.. ape plak kalini??




Uiiiiii!! Banyaknye sponsorrr.. nak tgok??

Senarai Sponsor :
Scarf Sweethoney
Wirda Azurainie.
Droplet House *semua peserta tlg LIKE di ALBUM ni*
Lens Mania
Ayu-Raudhah Shawlstore
Nora Nabella
Applepinkbow
Syafeika Edora
pixel mania
Wan Hazel
Momo Chan Collection
NHL Colloection
Kei Seinchi
Sya Razali
Aimi Craft
Habibi Hamid
Shawl Az
Imann Abdul
Aan Boutique
KZ Nabihah Boutique
Ciktiqz Adamaya
Tri Fa
Kittyshawls

Itulah sponsernye.. boleh pilih.. cehh, mne ade.. korang nak join tapi x tau syarat2 die?

1) Follow blog Yana dan juga Cik Putih2) Buat entry "Mega Giveaway by Yana & Cik Putih"3) Copy banner diatas dan linkkan ke entry ini4) Tag 3 orang rakan korang. Make sure tahu pasal Giveaway ni5) Like fan page Yana & Cik Putih *kalao sudi ye*6) WAJIB tinggal link entry korang di ruang komen7) Copy senarai sponsor dan pastikan ada dalam entry korang
Senang je syarat2 die.. korangg, jangan lupe join tauu!!

nak tag:

Bubye!! Wassalam..





Photobucket


Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Contest Blog Saya Superb Chomel

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..



Haiii.. belum ape2 lagii dh ltk banner contest.. bodekk ke?? xdelah.. ape slhnye ltk banner dlu kan.. lebih afdal katenye..Nak tau spe owner nye.. tkn banner kat atas tu ok??

Nak tau syarat2 die??

  • Then give me one click at HERE :) Thank you 
  • Sila buat entry yang bertajuk "Contest Blog Saya Superb Chomel" and tepek kan banner di atas nie dalam entry tersebut :)
  • contest ini akan berlangsung bermula tarikh 9.07.2011 dan tamat pada 30.07.2011 :)
  • Contest ini akn terbatal serta merta sekiranya penyertaan tidak lebih dari 5 orang ,
  • Tag contest ini pada 2 oarang rakan blogger anda and pasti kan mereka tahu ^^
  • Apabila sudah siap sila comment dan sertakan link entry anda tuh yer ? :)

Senang sahaja kan?? nak tau hadiah die??


Tempat pertama : Full edit blog + Doodle + Topap RM5Tempat kedua : Header + DoddleTempat ketiga : Header + footer yang omey-omey 
Hadiah pon boleh tahan kan?? Jadi, apa tunggu lagii?? join lahhhh!!

Nak tag:
SugarNoodles
PinkyTruth 

Bubyee! wassalam..




Photobucket


Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Thursday, 14 July 2011

kontest : Bibir Seksi tak Seksi?

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..


CLICK TO JOIN..

Aduyaiii..! tetibe nak join kontest ni lah pulakkk...! keh3.. xmo ckp panjang2.. my lips x seksi ponn..


Gambar ni time raye.. bru pas mekap.. mke aku time ni baru di jahanamkan oleh maksu aku.. ngeh3.. ape keistimewaan gambar ni? Sbb aku rase bibir aku adalah yang terseksi di dunia.. uweekkkss! 

Ehh, cop2! Tak tahu syarat2 die?

syarat-syaratnya
  • Sunat add scha & syera punya fb for more details (click for auto-open fb acc)
  • Girl
  •  sahaja yang boleh join :)  
  • Buat satu entry tentang kontest ni, then jangan lupa tempek banner nih sekali :)
  • Hantar link entry dekat comment kontest
  •  scha or syera yea. jangan send tempat lain pula
  • Tag dekat sorang bloggers and make sure dea tahu :) 
  • Pertaruhkan satu sahaja gambar yang anda rasa bibir anda seksi(gambar sendiri tauu)
  • Tulis lah sikit 2 atau 3 ayat kenapa anda rasa gambar yang dipertaruhkan itu seksi

Semuanya dah dibuat.. bubye!! Wassalam..

nak tag:
Nisa Kay






      Photobucket



      Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


      "GiveAway : "One Klik One Present by Lyssasecret"

      ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

      Hmm.. xde ape nak tulis pon sebenarnye.. otak dh keringg.. kita tgoklah banner die dlu k?


      Tgok banner pon dh tau kan spe owner die?? Yeeaahhh! exactly, iaitu Kak Lyssa kita.. tanpa melengahkan masa, jom tgok syarat2 die..

      Follow Blog ini >> http://www.lyssasecret.com/
      Postkan satu Entry yang bertajuk ;
      "GiveAway : "One Klik One Present by Lyssasecret"
      Letakkan banner di atas dalam entry korang..
      Pemilihan Pemenang akan diundi melalui random.org..
      GA ni lebih kurang macam "Lucky Drawlah"..
      Linkkan penyertaan korang ke entry ini
      Tagkan kepada 4 orang rakan blogger anda
      (lagi ramai , lagi bagus..!!)

      hadiah die pon boleh tahan gakk..

      HADIAH - HADIAH UTAMA :
      Tempat Pertama - RM 50
      Tempat Kedua - RM 30
      Tempat Ketiga - RM 20


      HADIAH SAGUHATI :
      5 Orang akan Mendapat Wang Berjumlah RM 10 seorang.

      haa!! Lumayan kan?? So, apa tnggu lagii.. join lah yee!! 

      TARIKH TUTUP : 30 JULAI 2011

      Nak tag :
      Erny
      Nisa Kay
      Atika Aula
      Kak Ryna

      Photobucket



      Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


      Giveaway: Saye suke shopping online!

      ASSALAMUALAIKUM SEMUA!!

      Hehe.. tetibe plak perasaan nak join GA datang.. act, tau ni pon drpd bog kak Biyha.. aku pon ape lagii. trus tkn link dan msuk ke blog tuan owner giveaway ni..


      *klik untuk ke sana*

      hadiah die pon lumayan beb!!! Ade sponser lagii.. jom tgok sponser die..

      Shawls & Inners by butikpinkku

      Kaen Pasang by Butik MyRania

      Baby apparel & Cosmetics by LovelyOne Shop

      Tudung Denim by Mazniza Othman's Shop

      Lens dan Handbag by Bifa's Collection

      Lovely Clutch by Islamio Paradise
      MAC Cosmetics by Styleholic Chick




      Pin Comel by Kitty Shawl

      Accessories by Midfashion Shop

      Accessories by NURWIYAH COLLECTION

       Wahh! bessttnyerr...!!! Jom tgok hadiah untuk si winner pulakk jom!!

      1st:
      Shawl by butikpinkku
      Inner by butikpinkku
      Kain Pasang Sulam by Butik MyRania
      Gipsy Anna Style Retro Sling Bag by Bifa's Collection
      Lovely Clutch by Islamio Paradise
      MAC Gloss Glam by Styleholic Chick
      Eyeliner, Pencil Brush by LovelyOne Shop
      Accessories by Midfashion Shop
      Brooch bunga by Nurwiyah Collection

      2nd:
      Shawl by butikpinkku
      Inner by butikpinkku
      Kain Pasang Cotton by Butik MyRania
      Lovely Clutch by Islamio Paradise
      Syria Denim by Mazniza Othman's Shop
      Viva Glam Gaga (lipstick) by Styleholic Chick
      Kiss Beauty Paris-France (Blusher, Eyeshadow set) by LovelyOne Shop
      Accessories by Midfashion Shop
      Brooch bunga by Nurwiyah Collection

      3rd:
      Shawl by butikpinkku
      Inner by butikpinkku
      Syria Denim by Mazniza Othman's Shop
      Eyeliner, Pencil Brush by LovelyOne Shop
      Blusher MAC Fafi by Styleholic Chick
      Dreamy Lens by Bifa's Collection
      Accessories by Midfashion Shop
      Brooch bunga by Nurwiyah Collection

      4th:
      Shawl by butikpinkku
      Dress for little girl by LovelyOne Shop
      Eyeliner/ Lipliner by Styleholic Chick
      Brooch bunga by Nurwiyah Collection

      5th:
      Shawl by butikpinkku
      Eyeliner/ Lipliner by Styleholic Chick
      Brooch bunga by Nurwiyah Collection



      6th - 15th:
      diskaun rm10 untuk pembelian bernilai rm60 ke atas

      Deeerr!! Mne peraturan die??

      1) Buat 1 entry.. bertajuk .. 'Saye suke online shopping!' 
      (buat la camne yg kreatif.. pengalaman ke, tips ke, ape ke.. ikot la camne yg korang nak yea?)
      2) Makesure korang link 'SEMUA' sponsors dalam entry tu taw.
      3) Pastu tinggalkan link di ruangan komen (kat bawah nih~)
      4) Last skali, TAG 3 org blogger laen tau..

      Itulh peraturan2 die.. eh, cop2~ kenapa ek nak msk GA ni? tanya diriku kepada diriku 
      -Sebab seperti yang korang tau kan.. Saye, AMNI NIZZATUL ALIA BINTI MOHD FARIS a.k.a PEMILIK BLOG Budax Tecix 태희 OFFICIAL BLOG™ tak pernah mng contest,ga dan sewaktu dgnnye.. ngeh3.. Takde rezeki kot.. but, mungkin GA ni ade nasib kann?? kita x tahuu.. Ni pon tgh tunggu nasib contest2 yang lainn.. huhuhuhuuuu..~ haiah dorangg pon lumayan jugakk.. tu yang besstt tuh..

      Soalan kedua, ske tak shopping inline??
      -Ehh2, don't say that! Dah semestinya sukaaaaaa!!! Sape yang x suke shopping online sila gi jauhh2.. eh, tak tak.. gurau je.. act, aku dh lme nk menyoping online ni.. dh ade akaun bank bagai.. tp, my mom x bgi.. sian x kat saye? Tak? Sila kesian sekarang! hehehe.. :) Pnh mse tu bli kemeja and vest from Fiffy Natasaya.. korang knl kan?? Harga die pon murah2.. RM33 je.. bju die on mmg cantik.. nak tgok??


      cantik kan?? 

      Lagi stu.. aku grm sgt2 dngan shawl2 yang ade kat blog BUTIKPINKKU.. Cantik2 sume aa ckp sama luu!! Pastu, aku geram ngan inner muncung kak Ayunar tuh.. yelahh, aku tau boleh buat sendiri inner tu jadi muncung dgn tetas.. tapi, inner kak ayun ni custom made.. kain die jenis jersey.. lembut, sejuk.. sbb tu lah aku teringin sgt2!! 

      Soalan ketiga, kenapa ske blogshop ButikPinkKu?

      -Sbb blogshop ni ade menyediakan pelbagai jenis shawl dan inner.. siap ade inner neck lagii.. so, kepada yang ade shawl jarang tuh.. pkailah inner neck ni yer.. x yah gi jejauh.. bkk laptop, bkk blogshop BUTIKPINKKU.. dan pilihlah mne2 yang korang ske.. sng kan??? Shawl die pon ade mcm2.. ade satin shawl, ade syria denim, ade Shawl plain lady chiffon, ade shawl cotton dan mcm2 lagii lahhh!! Berbaloi2! 

      Haa, itulah soalan dri Wartawan 480.. Ngeh3.. oklah, itu je nak tulis harini.. bubye!! Wassalam..






      Photobucket


      Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


      Wednesday, 13 July 2011

      1st time duk dalam wad beb!

      Assalamualaikum semua..

      Tajuk kat atas mcm tak boleh blah kan?? Ngeh3.. Act, mmg betul pun.. X penah knew tahan kat sepital pon sebelum ni.. Tgok orang kne tahan kat sepital ade lahh.. Yelahh, sye kat sihat dan kuat. Jadi, mknlah bnyak2 tiap2 hari.. Huhu.. ;) Ok, kenapa aku kne duk sepital?? Scroll ke bawah..

      Sebenarnye sjk semalam lagi (12/7/2011) aq sakit dada pastu sesak nafas.. Act, semalam ok sikit.. Pastu tetibe pagi tadi apabila dengan adanya semangat juang nak pgi ke sekolah, adess! Sakit dada dtg balik.. Smbil nyanyi lagu 'DIA DATANG', aq pon ckplah ngan ayah aq yang aq rse ssh nak bernafas, ayah aku terus hantar gi hospital sultan ismail.. Kepada yang x tau, search kat google. Terima kasih. Masa tu kul 7 pagi.. Tunggu punye tunggu, doktor pon panggil msuk bilik die yang sejuk mcm duduk kat kutub utara.. Sejuk gile beb!!

      Dah check2 sume, dyer ckp gi kat zon kuning, zon kuning tmpat nak check lebih rapi lagi lahh.. Time tu aku sorang je.. Sian tak?? Sian tak?? Dyer check tekanan darah sume.. Check badan tkn dada rse sakit ke tak.. Time tu aq dh rse sesak gile dah.. Susah nak bernafas.. Last2, dyer bgi aku gas.. Sng sikit nak bernafas.. Klau x, naya aku kat situ..

      Then, dh lelame tuh.. Nurse tu amik darah aku utk check.. Time jarum masuk tu, ingatkan x sakit.. Ghupe-ghupenye sakit dyer.. Ya Rabbii.. Sakit dyer mcm mne ek.. Ssh le mahu cite kat sini.. Rse mcm benda masuk kat badan.. Yelahh, mmglah jarum yang msuk.. Tapi, rse pedih tau x?! nasib baik bagi bius, if nurse tu x bagi, aku dh lme terajang die kat situ.. Aku pun tahan je.. Yelah, untuk kebaikan aku jugak kan??

      Dah ambik darah semua tu, mak aku pun dtg.. Act, die rushing dri sekolah die tu.. Hmm, mama.. Thank you! Ayah aku pun dtg time tu.. Dgn berpakaian jpj nye.. Yang tak tahan tu, perut dyer baikk punyee wa ckp lu.. Hehe.. Time depa dtg, nurse tgh masukkan air.. Time die masukkan air tuh, sejukk nyamann je rse.. Betull! Klau x caye, korang kne lah eksiden ke hape ke.. Pastu dh msk wad atau ape2 ke.. Suh nurse tu mskkn air.. Konfirm sdpp.. Keh3..

      Time tuh, aku dh ssh gile nak tido.. Yelahh, ngan tangan dlm tu ade jarum.. Jari sebelah lagi pulakk tersepit ngan penyepit nadi tu.. Hmm, nak tido ngiring kanan, kang sakit jari aku.. Kang, naya aku atas katil tu.. Nak ngiring ke kiri, ade jarum dalam tangan takut jarum terkeluar.. Jadi, no choice tido je lah terbaring cmtu.. Tido kjp pon jadiklah..

      Dah tido, dh check, dh msk air sume bagai.. Tibelah mase untuk balik.. Time aku boleh balik tu pukul 11:30 pagi.. Perut aku dh lapo gile.. Aku dhlah x breakfast.. Lagilahh laporr.. Pastu, doktor tu bgi mc smpai esok.. Duk je lah umah sengsorang online.. Ni pon tgh sakit dada lagi ni.. Hmm, xpelah.. Allah sayang aku.. Semua ni dugaan dri Allah kan?? We cannot say anything.. Allah decide everything for us right?? Allah love all of us.. Oklah, tu je kot nak share experience aku harini.. Bubye! Wassalam..


      Photobucket

      Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..

      Tuesday, 12 July 2011

      4. If you could live anywhere in the world, where would it be?

      Assalamualaikum dan haii!!

      Harini tetibe rajin nak smbung challenge kan.. yelahh.. aq ni bknnye selalu pon leh online . ni pon seb baikk xde orang katt umah #means,onlinesesenyaplah ngeh3.. eh, kenapa aq update pagi2 bute nih.. bkn SEPATUTNYA aq ade kat sekolah ke?? hihihi.. aq sakett act. aq saket dada tetibe pagi tadi.. pstu munth2 segale2 tuh lahh.. hmm, jomlah smbung blik challenge ni..

      Ok, tjuk pon agakk bestt.. sbb aq mmg ade impian nak duduk kat any country in this world.. ade yang nak pgi indian lah, pgi korean lah, gi japan lahhh.. mcm2 lagii lahh.. aq sebenarnya bnyk tempat yang aq nk gi act. tp, tak tau which is the best trip or country kann?? Where is my dream or my vacation be? //_//


      1. SYDNEY
      2. KOREAN
      3. HONG KONG
      4. HEAVEN

      Itulah antara vacation yang aq nak pgi.. tapi, yang paling aq nak pgi2 sgt2 adalah no. 4 tu.. semua orang nak masuk kan? Ok, kenapa Sydney? Sebab aq nak belajar kat sana.. kat situ pon view die cantik.. hee~ Kenapa Korean? nak umpa Nickhun.. ngekk~ Kenapa Hong Kong? Of course lah nak gi DISNEYLAND.. haha!! Ntah ape2 je kan?? reason aq mmg x boleh blah! Oklah, tu jelah nak konsi harini.. bubye~ Wassalam..







      Photobucket


      Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


      Friday, 8 July 2011

      Contest Blog Saya Comel

      Assalamualaikum sume..


      Click banner utk join

      Ok, tetibe perasaan membuak2 utk join kontest.. xmo ckp bebanyak.. tgok syarat2 dyer:



      Syarat penyertaan contest nie mudah jew..

      1.Follow my blog n like my page..hehehehe

      2.buat satu entry mengenai contest nie n tag kpd 4 owg..x kisah laa sapa pown

      3.last sekali...tinggalkan link kowg dkt comment box bwh entry ni


      Ok, my blog xdelah comey sgt kan?? tp, just try.. klau x try mne tau kan?? hehe.. ok, nak tau hadiah dyer ape??

      Tempat pertama : RM 100 cash

      Tempat kedua : RM 50 top up

      Tempat ketiga : RM 30 top up




      Cepat2!! Tarikh tutup 17 Julai 2011.. jom join!!

      Tag: 
      Tasya Mushroom
      Erny
      Alfi kasran
      Aidabeelicious


      Photobucket


      Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


      Aku punya pon bertukar jugakk!!


      Assalamualaikum sume.. 

      Click lah gmbar tu klau nka tgok puas2..


      Hiissshhh!! Blog aq, kak HannaFauzann, kak Nisa.. sume blogger.com dh bertukar seperti ultraman.. ! Ok, kurang cantik dan kurang berkenan di hati denn sobonarnyo ehh.. hehe.. kurang awesome gituhh ckp orangg jawa.. katenye. Tapi, utk tmpt nak taip entri ok sikit.. lebih kemas lahh.. #hekeleh

      Blogger.com mcm ni akan bertuka klau korang pnye dashboard in draft.. yang lain  tuh cri sondiri lah ehh.. hehe.. tadi seb baik dah x terkial2 cri function yang wajib di tekan.. kira cepat bertindak dan mahir lah otak aku ni #sepaklaju2 

      Tapi, dh tak wrne biru air water colour biru mcm dlu.. hee..~ Wrne yang kat blogger in draft ni mcm pudar sgt.. x contra lahh pulekk! Yelahh, yang dlu punye, sedap lah sikit mata memandang berbanding yang ini kan?? Tak kisahlah, nak tukar cam ultraman nexus ke, Gaia-gaia-gaia ke, ape2 je lahh.. janji leh log ini.. bes cite.. betul x kawan2?? #baikpulak? Oklah sume.. tu je kot nak share arini.. bubye!! Wassalam..

      Photobucket



      Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


      Thursday, 7 July 2011

      Bila blogger dah berjangkit penyakit challenge menchallenge ni..

      Assalamualaikum sume.. Hee~

      Hehe.. Dh lme banget x update blog.. Mcm malas x mls.. Mcm rajin x rajin.. Cmne tu?? Ok, td mmg pnt gilee.. Dri pgi smpai petang kat sekolah.. Mussyyuukk.. Blik umah, rendam dlm air ltk sedikit sabun downy passon dan untk menyedapkan lagi bau esok pagi, letak sebotol pewangi kesayangan korang seperti guess,polo dan lain2.. #nonbrandedgijauh2 ok x, tipu je.. Tkdew lah smpai lyk pewangi.. Gilooss punye koje tu.. Hehe.

      Ape yang nak diceritakan ini adalah tadi kite tgok bola khairul fahmi sungguh hensem.. Cairr.. Ok x, larii topikk dh.. Jgn mrh Kak Elia.. Kih3 Tp, dyer injured tadi, seb baik ok.. Xpe2, Mr. Apex kuat kan?? Mkn cekelat hari2?? Eh, nak cerita ape sebenarnye aq ni??

      Ok, korang perasan x rmai blogger remaja.. Boleh dikatakan remaja lahh jugakk.. Yang buat challenge.. 30 day challenge lah, video challenge lahh, k-pop challenge lah.. Ape2 je lahh.. Aq sendiri pon rambang mata nak masuk challenge mne stu.. Yelahh, challenge 15 hari tu pon x udah2 lagii.. Bru Day 3, ngekkk.. ! Ok, sungguh x sempat ok ! Aq dh bpe lme x pgg my lovely netbook yang kecil molek dan boleh dipeluk sampai berpeluh ketiak..

      Yolahh, sibukk beb! Hari isnin gile beb.. Stay sekolah menyiapkan koje sekolah BI.. Kne slin blik contoh karangan yang dh buat, latihah didik lagi, lathan bku teks lagi.. Poninn palo dennn.. Seb baik ade yang meneman.. Klo x, mau menjerit aq sengsorang dlm kelas tuu..

      Ok, smbung psl challenge ni.. Aq perasan kan, sebahagian blogger masuk challenge but x habis buatnye.. Yelahh, mmg lah rse fedapp mule2 tu, but nanti lelame ok lah kan?? Yang 30 day challenge tu, ade yng smpai Day 15 dh fedapp.. Kepada yang berjaya habiskan tu.. Syabas! Anda mematuhi arahan.. Tp kan, aq rse kalau ade blogger buat challenge ape2 challenge lah, sip ade hadiah lumayan untuk contestant terpantas buat entry challenge tu.. Kan bestt?? Bru lahh bersemangat nak bua challenge tu.. Terbayang hadiah dpn mte, time tido pon sempat lagi mimpi hadiah tu dtg tetibe..

      Lagi stu, jangan ingat challenge ni benda main2.. Yelah, walaupon tugas korang hnye lah create entry dan post dan orang rmai bce dan menaikkan trafik anda. Hehe.. :p Tapi, korang ade pikir x yang challenge ni sebenarnye mencabar kita untuk memerah otak dan penat lelah jari menaip pastu readers bce, then mungkin itu paling bnyk dpt hits.. Drii situ, org boleh tau personaliti kite cme.. Orang boleh knl pasti.. Examples, ohh.. Patutlah dyer xupdate.. Dyer sibok ngan UPSR upenye... Ok, itu aq.. dri situ jugaklah orang tau ape yang korang ske, ape yang korang inginkan dlm hidop korang.. Mcm prince charming ke, Nickhun dtg ajak kapel ke.. Keh3 !

      Oklah, itulah ape yang aq dpt ongsikan ngan korang dlm entry ni.. Eh, korang perasan x?? Lain pulakk penulisan aq, mcm berdakwah pulakk.. Hehe. X kisahlah lahh... Janji korang boleh bce dan fahami ape yang aq cbe smpaikan.. Klau ade ape2 benda dlm entry ni yang korang ade terasa.. Aq mintak maaf kay? Aq tak bermaksus untuk mengaibkan korang, aq just bg nasihat bkn warning, marah atau ape2 je.. Lagi stu, jgn ingat aq gila trafik.. Aq x kisaah klau korang nak bce ke x?? Itu terpulang kpd korang.. Korang yang berhak buat decision kan?? Oklah, bubye! Assalamualaikum..
      Photobucket

      Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..

      Monday, 4 July 2011

      Random Doodles Giveaway By CiMinniy

      ENTRI GAM UHU SAMPAI 25 JUN 2011.. HARAP MAAF :)


      Hye sume.. assalamualaikum.. adoyaii! Aq dh kegilaan doodle.. belmabak gile doodle kt document picture aq.. huhu.. Ok, nk buat kontest, pemenang x tuntut lagii hadiah lagi.. tp, takpe.. BTW, nk buat random giveaway lah pulekk.. giveaway nie mcm kak ryna.. but, kak ryna beli kat orang kan? Tapi, yg nie pulakk aq yg buat doodle tuh.. huhu.. LOL. Ok, cara2 dyer sng je..





      1. Buat satu entry pasal giveaway ni. Buat entry pendek sja pon boleh.. tulis 'AKU NAK MENANG!!!' pon bolehh.

      2. Paste banner yg kat bawah nie dkt entry korang dan kalau boleh link kan terus ke entry giveaway nie


      *tekan untuk ambik*
      3. Follow blog ni. Tak nak follow pon xpe.. nnti tak tau berita terkini, tak tau ehh..
      4. Bagitau kenapa nak msuk doodle giveaway nie.. ikot korang lah nak cakap ' sebab nak doodle' pon bolehh..
      5. Drop entry korang kat tempat komen entry ni

      And lastly, Bagitau nombor telefon.. eh takdelah.. ni bkn syarat2 dyer.. hehe :D Just kidding.. ok? 

      So, mehlah ramai2 join giveaway nie ok?? Kita semua boleh menang, tapi kena ada sedikit luck :) Tiru kata2 kak ryna Jangan lupa join tau? Bubye!! Assalamualaikum.. OPPSS! Sebelum terlupa, tarikh tutup 25 Jun 2011!!



      LATEST UPDATE (22/6/2011) :
      TARIKH TUTUP GIVEAWAY INI AKAN DILANJUTKAN SEHINGGA 3 JULAI 2011 KERANA TUAN GIVEAWAY NI SIBUK STUDY+SUKAN DAN MENYIAPKAN BLOG2 & DOODLE2 YANG DITEMPAH OLEH DIORANG.. HARAP MAAF :D TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA..






      Photobucket



      Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..