Wednesday, 17 August 2011

#1 Wordless Wednesday : Can I have this ?

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..









Photobucket



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Sunday, 14 August 2011

Siapa punya birthday harini ? Aku ke dia ?



ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Sangat happy + gembira \sama je la tuh/ . Kenapa-kenapa ?? harini dah masuk setahun aku menjadi seorang blogger yang tegar ! \Tegar lah sgt/ Alhamdulillah .. Aku gembira yang teramat-amat sgt nihhhh!! Pagi2 aku bkk laptop semata2 nak update blog yang sudah tua ni \uhukk/ Ok, meh aku ceritakan pengalaman pahit manis masham busuk masin sume tu eh . JOM!!!





Pengalaman manis :
-Dapat edit blog dengan sendiri
-Dapat masuk Top 10 dalam contest 
-Bila semua boleh terima seadanya blog ni
-Disebabkan blog ni, aku semakin popular \kat sekolah/ | Haha ! |
-Tiada haters yang mengutuk blog ni \ Alhamdulillah / 
-Dapat kakak2 blogger yang sporting \ Semestinya BBB lah /

Pengalaman pahit :
-Bila dituduh curi template orang
-Bila coding blog tak betul dan blog rosak
-Tak mng contest \ Huuuuu /




Itulah antra pengalaman pahit/manis aku sepanjang berblogging ni . Ingat lagi dlu tulis entry pendek yang amat! Dua tiga ayat je . Haha ! Yelah , kecik lagi . Time tu umur 11 tahun , mana tahu ape2 pasal blog kan? Meh aku ceritakan asal usul URL blog ni . Hiii~

Eh, cop2 ! Sebelum tu, lupe nak cerita , aku actually ade bnyk blog , tapi banyak yang kne block and tak leh bkk . Sedihh. Tapi, korang leh percaya tak yang aku buat blog sejak darjah 3 ? Percaya tak ? Percaya tak ? haha! Tapi , time tu aku tau buat je . Dalam tu satu entry haprak takde! Dah tu, nak cite pasal ape budak darjah 3 ? Cite pasal main cikgu yang garang cam harimau ? Cite pasal sekolah walaupun x ade hape yang best ? Haa ! aku baru teringat kenapa aku tak tulis entry . Aku tak tahu nak log in and tak tahu perkataan2 yang ada dalam blogger . Ngeh3 ! Then, blog kedua pulak time darjah 4 , sedara aku tolong buatkan, time tu aku dh tahu nak taip entry semua tu , tapi apakan daya . Blog tu takleh bukak dahh.. Huuu~ Pastu , blog ketiga ni lah ! Blog mushuukk mashhaamm ni.. Budax Tecix 태희 OFFICIAL BLOG™ . Aku buat blog ni sjk aku tgok blog kak Irine Nadia Marcello | cellow mellow | kat dalam majalah Yezz! Best kott . Tapi, time aku buat blog ni , aku dh tau direction yang aku patut pergi . | Hehe ! | Tapi, dlu aku x reti edit blog . Gne je lah tempate yang ada dalam Blogger.com ni kannnn . Pastu-pastu , dlu aku x reti letak code coding berbagai . aku pun langsung tak tahu nak letak lagu dlm blog sbb aku tak tahu nak ltk kat mne . kelakar kan ? Aku cme tahu update blog pastu letak header . Itu ajeehhhhh !

Sekarang barulah boleh cerita pasal URL blog . Teehhheee~ URL blog yang pertama adalah inibelogamni.blogspot.com . kenapa URL lebih kurang mcm kak Hanis Zalikha ? Actually, dlu I relly addicted to her . Sampai URL blog pon nak dkt sme ekk . Sebenarnya , URL blog kak Hanis tuh, I yang bgi . Haha ! \ Perasan / Ok, second blog punye URL aku dh lpe . | Haha ! | Third blog , inilah blog muchukk ni . First URL ialah piscesgurl.blogspot.com . Kenapa letak 'pisces gurl ?' Sebab my zodiak is pisces , hihi . And i'm a girl . yelahh, takkan aku boy kot . :) Then , pikir-pikir balik nak tukar URL sebab nak tukar kepada yang lebih simple . Maka wujudlah URL mizzamni.blogspot.com . nak buat Miss Nyna mcm x kena lak kann? Hehe . 

Soalan ketiga , mana dapat nme CiMinniy ?
-Boleh rujuk entry INI 

Oklah , tu je harini nak cerita sempena 1st Anniversary of my blog !

i beullogeuleul jiwonhagi wihaie gyesog ! i beullogeuleul bangmunhae jusyeoseo gamsahabnida ! modu salang ! :)

Nota sticker gam UHU : Lme betul nak taip entry ni . haha! Belajar korea dripada kawan . besstttnnyyeee!  Bubye!! wassalam..





Photobucket



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Thursday, 11 August 2011

Spontaneous Thursday #1 Friend :D


ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

A friend is a loving companion at all time . So, appreciate your friend . :)

Photobucket




Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..