Monday, 31 October 2011

OHSEEEM Giveaway by Faqihah, Scha, Ain".


Yeahhh , join GA lagi . Aku malas lah nak amsuk contest-contest semua tu . Macam menyusahkan pulak . Baik join GA . Kan-kan ? Hehe . Ok , GA sapa pulak aku masuk harini ?


*klik banner untuk lompat ke blog tersebut*

Tanpa cakap panjang-panjang lebar macam belalai gajah , jom tengok syarat-syarat dia pulak ye . :)

  • Mesti ada blog dan warganegara MALAYSIA
  • Wajib follow blog FaqihahAin (Follow di SIDEBAR)  Scha untuk mengetahui perkembangan dari semasa ke semasa
  • Like page SchaAinFaqihah.
  • Hanya Lelaki dan Perempuan SAHAJA :>
  • Buat satu entry yang bertajuk "OHSEEEM Giveaway by Faqihah, Scha, Ain".
  • Ikut suka korang nak buat entry panjang or pendek. Letak banner contest. Linkkan terus ke blog Faqihah (jika korang dari blog Kihah) atau Scha (jika korang dari blog Scha)
  • Dah buat entry? Okay. Kalau dah, copy link tu dan pastekan anda link tersebut di blog Faqihah (jika korang dari blog Kihah) atau Scha (jika korang dari blog Scha) di RUANGAN COMMENT.
  • Tag 1 orang atau LEBIH. Makesure diorang tahu OK. :)
  • Disunatkan follow blog/like page sponser di SINI. hehe. Sunat :) 

Senang kan syarat-syarat dia ? Jadi , sekarang ni siapa jadi mangsa tag ? Hehe .

 KAK BIYHA !!!

Yes , give a big clap for her :)


Eh , korang ! Lupa nak gitau , hadiah dia pun sebenarnya best tau . Jom kita tengok !


HADIAH GIVEAWAY

TOPUP RM30 x1
TOPUP RM20 x1
TOPUP RM10 x1

Shawl x1


Keychain Angry Birds x3

Coklat 35 Cavity x1


Chocolate Berblut untuk 4 Pemenang

Sponser Header http://nasyasolleh.blogspot.com/
Aida ( Edited Picture ) www.shelookslikemeandilooklikeher.blogspot.com
Athirah (Header) http://l0llip0pzgurls.blogspot.com/
Eireen ( Assalamualaikum setiap entry )http://nazreenrahlog.blogspot.com/
Ellisa (Header) http://elisyafiqahh.blogspot.com/
Aisyah (Doodle)http://dialadybloggerlah.blogspot.com/
NeeSha ( Edit Template/Header ) http://d-a-n-c-i-n-g-p-a-n-d-a.blogspot.com/
Fatin Roziana ( Header ) http://lovelifelicous.blogspot.com/
Adira Jamal (Edit Template) http://www.amigomvp.blogspot.com/
Syafiqah Muttalib(Cursor/Welcome image) www.icanbeawsome.co.cc/and http://chocobunch.blogspot.com/
Edit blog 1 denim and 1 blogskin : Farah GCK http://www.farah-taufikh.co.cc/
Nur Allisya : Edit blog denim andhttp://superdupercoolawesome.blogspot.com//
sis aini amirah : washed denim edit  http://0uhbucuk.blogspot.com/
Header x2 by Hafizah Fitrah :http://hafizahnaminlovestory.blogspot.com/
header by Aina Hanani : http://izzatiaqilah.blogspot.com/
Nurul Hidayah : Edit Blog & header : http://eyra-love-angrybird.blogspot.com/
Eyra : header x2 http://pinkgurlz-dayah99.blogspot.com/
Aisyah gema hadi : header x3 
http://ini-blogsye.blogspot.com/




Bukan calang-calang ! Jadi , itu sahaja untuk harini . Bye !! Wassalam . :)

Photobucket

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com



Takde nak post banyak-banyak sekarang ni . Cuma , korang tengok tajuk kat atas . Nampak kan ? Yes , i'm in mood of contest *AGAIN ??!!!* Whatever lah , malas nak bebel panjang-panjang sebab bukannya korang nak baca pun . Pffttt =,= Oklah , kita tengok banner dia eh ?



Dah nampak merah - merah tu sudah tentulah GA ni dibuat oleh blogger yang famous lagi terkenal iaitu Pen Merah !! Dia lah blogger , dia lah photographer , dia lah videographer , dia lah kawan Kak Nisa Kay , dia lah yang kuat makan *apasal kecik ?*  dan dialah macam-macam lagi ! Actually , aku nampak GA ni bila aku saja-saja blogwalking blog akak ni tadi . Uiii , aku pun apa lagii ? Usha lah GA ni kan kan ? So , kalau korang nak join , kena patuh syarat-syarat dia dulu ~

1. Buat entri dengan ”25 Things Random Giveaway by Penmerah.com”2. Kena la follow blog Penmerah.com. Muahahahaaa.3. Copy banner comel tu dan letak dalam entri untuk join Random Giveaway.4. Tag kawan – kawan minimum 3 orang aje. Nak tag ramai pun boleh takde masalah.5. Dah siap entri, tinggalkan link entri tu kat ruangan komen bawah nanti. Semoga tuah menjadi milik korang ye!

Senang kan syarat-syarat dia ? Kejap-kejap ! Hadiah dia pun menarik gilaaa ! Nak tengok ?

IMG 1208 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com
IMG 1211 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com
DSC 01151 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com
DSC 0109 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com
1. Barangan Kosmetik Stage
2. T Shirt Lelaki
3. Baju Perempuan
4. Barangan penjagaan muka perempuan dan lelaki
5. Perfume
6. Pendrive bentuk Canon dan Nikon 



Eh , kejap-kejap ! Ada lagi satu hadiah yang baik punyaaa !

Untuk top referral bagi contest ini akan mendapat :

DSC 0697 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

MP3 SONY !!!!!!!

Menarik tak ? menarik tak ? Hehe :) So , apa tunggu lagi ? Join lahhh ! Opps ! Lupa nak gitau , tarikh GA ini ialah 21 Oktober - 10 November 2011 


Nak tag :
- Hanan -
- Kak Tasya -
- Kak Irine -

Photobucket

Sunday, 23 October 2011

Contest Handphone Berjasa


ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Setelah berkurun lama tak update blog *walaupun , baru update pasal contest . Tetibe , hati membuak-buak nak masuk contest *lagi ! . Tadi , saja tengok entry - entry di Budak Budak Bloggers , pastu tengok ada entry pasal contest itu . Then , try usha and tengok macam best terus decide nak join . Hehe . Eh , membebel panjang pulak budak ni . Jom tengok syarat-syarat dia . :)




Syarat syarat penyertaan ;

  • Semua bloggers samada lelaki atau perempuan boleh join.
  • Buat satu entry dengan tajuk : Contest Handphone Berjasa.
  • Diwajib jawab soalan tergantung kami.
  • Upload gambar phone anda sahaja [ owner phone tak perlu ]
  • Send link entry contest ini di blog Putry Nasuha sahaja. [ DI TEMPAT KOMEN. DI SHOUTMIX TAK LAYAN ]
  • Gambar original atau edit, diterima okay.
  • Pemenang hanya tiga orang sahaja.
  • Tarikh tutup ; 19th November 2011




Eh , eh . nampak macam senang kan syarat-syarat dia ? Tapi , ada soalan panas akan menanti ! Huhuhu




Soalan tergantungnya ;

  • Apakah jenama handphone anda?
  • Kenapa pilih handphone itu?
  • Berapakah harga handphone anda?
  • Apa kelebihan handphone anda?





haa ! itulah soalan panasnya ! Hot and spicy tak ? hehe . Oklah , tanpa membuang masa , jom tengok gambar tepon-tepon budak ni *banyak sangat ke telefon sampai kena ada kata ganda ?*


*Wahh ! banyaknya fon sampai tiga !*

Oklah , cukup dengan persoalan itu ~ LOL ! Jom kita jawab soalan panas tu eh ? :)




Apakah jenama handphone anda ?

- Nokia Express Music Touch *kiri sekali
- Nokia 1208 *tengah
- Nokia C3 Gold *kanan
Kenapa pilih handphone itu ?

- Sebab boleh masuk banyak lagu and surf internet and also videocall *Nokia Express Music

- Boleh taip mesej dengan lajunya *Nokia 1208
- Boleh taip dengan elok tanpa silap dan bajet blackberry dan tak mudah rosak *Nokia C3

Berapakah harga handphone anda ? 


Malu actually nak cakap , yelah sebab takut korang cakap aku ni menunjuk-nunjuk ke hapee ke ? Tapi , apakan daya . Tunjuk je lah . Tapi , korang kena janji jangan kutuk ok ? Thanks XD
- Nokia Express Music ( RM 2500 ) *actually , ni pemberian parents tersayang* Muahxx XP 

- Nokia 1208 ( RM 120 )*Harta warisan anak beranak sebanarnya , mula-mula ibu pakai pastu adik aku pakai and lastly aku pakai . Wuhuuu~

 - Nokia C3 ( RM 400 ) *pemberian my mama sebab dapat bawak kumpualan bola jaring sampai peringkat daerah and suku akhir * Muahhxx sekali lagi XP

Apakah kelebihan handphone anda ?
- Nokia Express Music : boleh masuk banyak lagu , ada dua jenis camera ( depan    dan belakang ) , boleh videocall , banyak application boleh masuk , usb , boleh tengok waktu dunia , boleh surf internet and kalau nak tau lagi korang GOOGLE lah ye . Malas den nak bebel panjang-panjang lagi~

 - Nokia 1208 : Boleh create lagu sendiri, bila jatuh tak rosak , boleh buat lepas geram *yakni baling tepon tu* , boleh buat mainan . huhu~
 - Nokia C3 : Boleh download themes , kamera yang tahap clear baik punyaaaa ! , boleh edit gambar macam photoshop , bila bukak blog gambar blog muncul dengan clearnyaaa~ , boleh download application guna OVI , boleh surf internet and.. korang pikir lah sendiri FUNCTION dia ~ XP




Wuhuuu~ nampak benooo macam show off kan ? Whatever lah . DIC ? Hmm , nak tulis apa ? Sungguh takde idea kepala hotak dakuhh ini~ But , seriously tiga-tiga telefon itu sangat berjasa kepada diriku ini . FYI , henfon yang pertama tu pakai CELCOM , henfon kedua pakai MAXIS , henfon ketiga pakai CELCOM . Aku memang peminat setia CELCOM hokehhh ... Haa ! Ada satu lagi kelebihan ketiga-tiga telefon ni iaitu KALAU SATU TEPON HABIS KREDIT OR BATTERY , BOLEH GUNA FON YANG LAGI DUA TU . Hehe :) oh ya ! Hadiah untuk contest ni pun baik punya tauu . Nak tau ape ?





Hadiah hadiahnya ;

  • First place ; Full edit blog / Tshirt couple kalau yang ada pasangan [ yang tak ada pasangan, kami akan beri tshirt biasa ]
  • Second place ; Full edit blog / Owl necklace
  • Third place ; Header / Topup RM10
  • Setiap peserta akan dapat keychain penghargaan, so siapa yang tidak memenangi tempat pertama, kedua or ketiga, you'll get a keychain. Semile please.

Tapi , tak kisah lah . menang ke tak menang ke janji dapat masuk . Janji dapat puaskan hati :) Huhu! XD So , I think that's all for todayy ~ Bubye ! Wassalam .. 




Photobucket



Thursday, 20 October 2011

Contest Awesome Blog Design

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Nampak tak tajuk kat atas tuh ? Nampak ? Sah anda bukan seorang yang rabun . Hehe =] . Actually , aku ada join satu contest ni . Disebabkan tetibe pulak mood contest melanda diri ku inihhh , nak cari jugak contest yang boleh di join . Kan kan ? Ok , jom kita tengok banner dia eh ?


Tengok banner pun dah tau yang blog owner nya cantik kan ? Sudah semestinyaaa! Pemilik contest ini ialah Syah Zahari and Afiq Md. Ali . Dua - dua blog ni memang awesome lahhh ! Wa cakap luu ~ Kalau tak percaya , klikkat link tu gi tengok blog depa . Alamakk ! banyak membebel pulak lah minah sorang ni . Jom tengok syarat-syarat nya !

Follow saya dan Afiq Md Ali (wajib)
 Like Page FB saya (tak wajib)
 Boys and Girls are eligible to join
 A Malaysian Blogger
Make a simple entry and put the banner in your entry
 Put you link's entry in our comment box :
Designer Template: Afiq M AliBlogskins n Classic Template : Me
 Hanya 4 pemenang akan dipilih
 No voting and random in this contest
 Contest begin on 20/10/11-20/12/11

Eh , eh bukan blog 'saya' yang ini . Yang itu ... paham ? Hadiah dia pun lumayan tau . Nak tengok ? JOMMM !!




Girl:

A Purse/ Pencil Case




  
*You can choose the colour if you win

Boy:


Topup Maxis,Celcom and Digi worth 20 ringgit

or


Money worth 20 ringgit

Third Place:

Flash banner by Amin Aizuddin

Fourth Place:

A cutiey doodle by Anis Afri Creation



And edit blog by Afiq Md Ali

Menarik kan ? So , apa lagi? Join lah ye. Sian dia , takde sape nak join contest dia :) So , that's all for today . Bubye ! Wassalam..



Photobucket




Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..


Saturday, 15 October 2011

Selamat Tinggal Ibu ♥

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Sila baca . Yang semestinya akan membuatkan anda menitiskan air mata mu itu :) Enjoyy !

“KAKAK, tolong ambilkan ibu air masak,”
kata ibu pada suatu malam selepas ibu penat bekerja. Tanpa disuruh-suruh, aku mengambil segelas cawan yang berisi air yang telah tersedia dan memberinya kepada ibu. Sudah menjadi kebiasaanku.

“Terima kasih anak ibu,” kata ibu sambil bersandar pada sofa yang dibelinya dari Paris . Suaranya lunak. Tanganku terus ke kepala ibu untuk memicit ibuku.

“Ibu penat?”

“Hmm…penat sangat. Tapi penat ibu terus hilang bila tengok kakak. Kakak dah siap assignment? Buat apa tadi?’’

“Dah siap lama dah. Sampai tertidur tadi kakak tunggu ibu. ibu dah makan?”

“Dah. ibu nak solat kejap ye.”

“ok,”
Jawabku ringkas. Aku tinggal berempat sahaja bersama ibu, Mak Mah dan Pak Samat di teratak kami yang terletak di Country Heights ini. Maahad? Sekolah lamaku dulu yang meninggalkan banyak memori.

Mentarbiah hati setiap waktu. Namun itu dahulu. Kini sekolah agama yang tersohor tidak lama dulu sudahpun bertukar menjadi SBP tanpa ‘i’ bersebelahan huruf ‘P’. Ayahku telah lama meninggal dunia. Ayah meninggal pada hari kelahiranku. Kata ibu, ayah tergesa-gesa ke hospital setelah mendapat panggilan dari pihak hospital yang mengatakan masa untukku lahir sudah tiba.

HUJAN turun dengan lebatnya. Sebagai seorang lelaki yang sudahpun bertukar ke title seorang bapa, Mustaqim berasa amat gembira menerima kelahiran puteri pertamanya. Tanpa menghiraukan hujan lebat yang mencurah-curah, Mustaqim sengaja menekan minyak mercedesnya meluncur laju ke hospital. Dengan hati yang berbunga-bunga riang. Dia mula terbayang-bayang wajah puterinya itu dengan senyuman isteri tercinta. Berkhayal. Indahnya! Tiba-tiba sebuah lori ESSO yang membawa muatan minyak membelok ke kanan lebuh raya Kajang Silk. Tanpa sebarang amaran. Bakal ayah ini panic dan menekan brek kereta. Kereta terperosok ke bawah lori tanker. Kepala ayah terkoyak menampakkan tengkoraknya apabila terhentak ke stering. Darah mengalir laju, tanpa segan silu. Selang beberapa minit lori itu “bom!” meletup!


TANGGG!
Dulang makanan yang dibawa nurse Munirah terjatuh. Ibu terkejut. Makanan bersepah di atas lantai hospital.
“Maaf ya, puan,” ujarnya serba salah.

“Tak mengapa,” ujar ibu tenang. Namun gejolak dalam hatinya hanya Tuhan yang tahu. Ibu amat gembira kerana aku dapat lahir dengan selamat akan tetapi ibu berasa cemas apabila kelibat ayah masih lagi belum muncul. Akhirnya, pihak hospital memberitahu ibu tentang kematian ayah. Ibu bagai hendak histeria ketika itu. Ibu amat sedih. Setiap kali teringatkan ayah pasti mataku akan berair. Ngilu terasa menghiris jiwa.

“Kenapa ni anak ibu?” soal ibu apabila melihatku.

“Tak ada apa-apa, bu,” jawabku ringkas. Suasana menjadi hening seketika.

“guess what, sayang?”

“What?”

“ibu terpaksa outstationlah. Seminggu pulak tu. Kali ni ibu kena pergi ke Ireland. Ibu ada mesyuarat dan seminar di sana. Kakak tak apa-apa kan?” kata ibu, mengenggam erat-erat tanganku. Mataku sengaja aku bulatkan.

“Kenapa lama sangat, bu?’’ rungutku. Entahlah…. Berat rasanya untuk melepaskan ibu kali ini biarpun aku sudah terbiasa ditinggalkan ibu.

“Mestilah lama. Dah namanya pun outstation. Hari tu lagi lama kan? Sebulan ibu di Beijing. Semuanya akan okay. Kakak janganlah risau. Doakan ibu selamat pergi dan balik ye. Kakak kan anak solehah.’’

“Tapi, bu…….. Ibu tak payah lah pergi. You’re the big boss, bu. suruhlah orang lain.’’ Kataku dengan nada sedikit merajuk. Mulut muncung.

“Muncung dia….. sedepa! Anak ibu kan good girl? Kakak 6 tahun ke 26 tahun?’’ pujuk ibu sambil mencuit hidungku. Seperti memujuk budak kecil. Tawaku dan ibu terburai.

“Okay boss! Mari kakak tolong ibu kemas baju. Ibu pergi esok kan?’’

“Yes, darling.’’ Ibu tersenyum.


HARI ini mendung semendung hatiku. Rasa tak sedap hati masih menyucuk-nyucuk hati ini. Dari semalam aku asyik berdoa. Ya ALLAH selamatkanlah perjalanan ibuku. Selepas bersarapan aku menghantar ibu ke lapangan terbang.

“Betul ke ibu nak pergi ni?’’ soalku setelah tiba di lapangan terbang.

“Betullah. Dah sampai kat airport pun. Takkan nak patah balik kot?’’ Usik ibu sambil mencubit pipiku.

“Jaga diri ibu baik-baik tau. Ibu call lah kakak tiap-tiap hari. Sampai sana terus call jugak tau,’’ kataku sayu sambil memeluk ibu.

“Hmm… ibu mestilah call anak ibu yang sorang ni. Kakak belajar elok-elok tau. Mak Mah ada dekat rumah. Kakak janganlah takut.’’

“Bu, kakak minta maaf kalau-kalau ada perbuatan atau kata-kata kakak menyinggung perasaan ibu. Halalkan makan minum kakak, ibu,’’ entah kenapa tiba-tiba sahaja ayat itu terkeluar dari mulutku. Aku sendiri tidak pasti. Wajah ibu aku pandang dalam-dalam.

“Ibu dah lama maafkan kakak. Kakak pun maafkan ibu ye. Ibu ada marah-marah kakak tanpa sebab…’’

“Tak… tak pernah pun,’’ kataku. Setitis air jernih tertumpah jua. Mengalir ke pipi. Terasa sungguh syahdu. Itulah kali pertama aku menangis di depan ibu.

Jauh disudut hatiku mengatakan inilah kali terakhirku bersama ibu. Dari kejauhan pemandu kami, Pak Mat bergegas membawa bagasi ibu.

“Sabila Husna… janganlah menangis, sayang. Ibu pergi tak lama. Minggu depan ibu balik. Jangan macam ni. Walau apa pun terjadi, kakak kena ingat ibu sentiasa ada dalam hati kakak,’’ tanganku dipegang ibu dan diletaknya tepat di jantungku.

"Ibu pergi dulu, sayang…’’ Air mataku mengalir laju tanpa disuruh-suruh mengiringi pemergian ibu.
"Ibu, I love you!’’

“Love you too, kakak,’’ kata-kata terakhir ibu sebelum pergi. Kata-kata terakhir yang tak akan pernah aku lupa.


“IBU? Bila ibu balik? Tak call kakak pun. Kesian ibu balik naik teksi. Kenapa tak suruh Pak Mat ambil ibu? "Kakak rindulah dekat ibu,’’ soalku apabila masuk ke bilik ibu. kelihatan ibu diatas sejadah, siap bertelekung.

Mungkin ibu baru sahaja selesai bermunajat kepada Yang Satu, fikirku. Aku mengambil tempat di sebelah ibu. bersalam dan mencium tangan ibu. Tangan ibu sejuk.

“ibu baru balik, sayang. Tapi kejap lagi ibu kena pergi,’’ kata ibu sambil mengusap kepalaku.

"Nak pergi lagi? Nak pergi mana? Ibu tak kesian kat kakak ke?’’ air mataku bergenang entah kenapa.Wajah ibu amat syahdu sekali.

Sambil berdiri, ibu berkata, "Kali ni ibu pergi lagi lama dan jauh. Kakak doakan ibu ya.’’ Aku menarik tangan ibu. namun, ibu melepaskannya dengan perlahan-lahan, meninggalkan aku sendirian.

"Ibuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!’’


"KAKAK…Kakak… Bangunlah…’’ terdengar suara Mak Mah. Kenapa pulak lah Mak Mah kejut aku pagi-pagi ni? Subuh pun tak masuk lagi. Kelas mula pukul 10 pagi nanti.

"Mak Mah kenapa kejut kakak pagi-pagi ni?’’ soalku sambil menarik selimut.

"Ibu…’’

"Hah? Ibu ada call ke?’’ mataku terus cerah.

"Bukan…bila Mak Mah cakap kakak jangan terkejut tau. Janji?’’

"Yes promise,’’ kataku. Hatiku berdebar hebat. Aku membetulkan kedudukanku.

"Ibu… ibu dah tak ada.’’ Hatiku bagai direntap kuat apabila mendengar berita itu.

"Ap…apa Mak Mah cakap tadi? Dah tak ada? No, it can’t be. Baru tadi kakak jumpa ibu,’’ ujarku sungguh-sungguh. Rasa tidak sedap hati semakin memuncak bagai lahar gunung berapi membuak-buak meletus keluar dari mulut gunung berapi yang sudah lama pendam. Mataku berkaca. ‘’Ibu ada tadi.’’ Suaraku mengendur.

"Kakak… kakak mengucap. Bersabar. Tadi pihak hospital di sana telefon Mak Mah. Mereka kata ibu kemalangan dan koma. Kereta ibu terjunam ke dalam gaung. Banyak darah ibu hilang dan di kepala ibu ada darah beku. Mereka dah cuba sedaya upaya untuk selamatkan ibu tapi ALLAH lebih sayangkan ibu,’’ terang Mak Mah.

Air mataku seperti tiada nilai lagi. Mengalir deras sederas air sungai yang mengalir. Hidup ini terasa kosong dan tidak ada gunanya aku hidup. Mula-mula ayah, lepas tu ibu. Siapa lagi yang aku ada??? Ya RABB besarnya ujian yang KAU berikan padaku. Tika ini bergema dalam hatiku sebuah suara, yang tidak tahu datangnya dari siapa, membisikkan semangat dalam diriku, ’’Cukuplah ALLAH bagiku; tidak ada Tuhan selain DIA. Hanya kepada-NYA aku bertawakkal.’’

"ASSALAMUALAIKUM ibu, kakak balik dulu. Esok kakak datang lagi. I love you, ibu,’’ kataku setelah selesai membaca Yaasiin dan berdoa. Sudah sebulan ibu meninggalkan aku. Sambil melangkah pergi meninggalkan kubur ibu, dengan keadaan yang damai kurasakan, aku memejamkan mata.
“kakak…”

Tiba-tiba suara itu menerjah ke gegendang telingaku. Tidak pula aku membuka mata untuk mencarinya. Sungguh aku kenal suara itu kerana suara itu akan sentiasa bergema dalam hatiku buat selama-lamanya.


Bersyukurlah kita yang masih mempunyai ibu bapa ni 
Photobucket



Dah bace??seperti biasa yer teman2,komen lah..