Thursday, 24 November 2011

Contest "my photoshoot"


Niat di hati nak update pasal tips and bla bla bla . Tapi , kemalasan melanda diri . Malas nak taip panjang-panjang . Jadi , joinlah contest . Taip pun sikit je . Ye tak ? LOL . Seperti biasa , banner :


*Click the banner to jump to the contest entry*

Terms korang tengok sendiri lah ye . Malas nak copy , jadi gambar yang dipertaruhkan :


Takdelah secantik korang nye gambar XD . Bubye ! Assalamualaikum .




Photobucket

Tuesday, 22 November 2011

They had proof to us


Seperti yang korang tahu lah kan , tak tau lah kot kot ada yang taktau . Semalam MALAYSIA menang bola #SEAGames !!! Wooo~ Gila kot . Berderau jantung aku tengok match semalam . Dekat 2 jam jugaklah diorang main dan dekat 3 jam aku memanaskan bontot kat kedai mamak . Lepas satu , satu order . 5 - 4 kan ? Wuuu~ Macam hape je aku tengok semalam . Aku ngan mak aku je excited terlebih tapi ayah aku ngan adik aku watlek watpeace je . Huhu . 

Tapi , hero malam tadi ialah KFCM #kembang kamu DT , BADROL , NAZMI FAIZ ( Pemain nombor 21 ) , YONG ( Pemain nombor 28 ) dan lain-lain lagi yang boleh diharap . Tapi ,  ramai yang tak puas hati dengan FAKRI . Baapaakk diaaa !! Main macam hape je . Pastu , dapat 2 kad kuning . Tapi , adik aku cakap dialah penyumbang gol time lawan MYANMAR haritu  . Macam mana lah bleh pulak pilih dia masa penalty tu . Kalau tak , dah straight points dah penalty . Mak aku cakap muka dia macam tak boleh dah . Acane tu ?

Seperti yang korang tau lah kan , Indonesia ambil pemain IMPORT , not LOCAL . Kira macam , tak main lah local-local . Apa kejadah kau ? Tengok MALAYSIA , ambil local tau . Siapa menang sekarang ?? Hah ? hah ?? Ouh ya ! Referee malam tadi macam WTF ?? Malaysia baru langgar sikit , selisih sikit dah kena kad kuning . Indonesia pulak , sampai tolak-tolak tak kena pulak kan . Tulah referee hidung angry bird tu . Pfftt !! Pastu , Indonesia time diorang nak sepak corner ke free kick ke , ada sorang player indonesia macam jampi-jampi kat gawang gol tu . Kalau aku keeper tu , aku bagi makan kasut je . Tau takut . LOL . Oklah , aku rasa aku lebih banyak membebel pulak . 

Bubye ! Assalamualaikum :)
Photobucket

Saturday, 19 November 2011

SMALL CONTEST: 5/ 10 CONTESTANT TERAWAL WILL GET A GIFT =D


Yeahhh ! Bukan apa-apa pun . Just nak mintak jasa baik korang ~ Hehehe . Jom ! Tengok step dia :)

1) CLICK HERE and baca entry tuu :) *untuk rujukan

2) Then CLICK HERE and click GOOGLE + 1, TWEET and LIKE buttons. Anda juga boleh comment seberapa banyak kali untuk menjadikan peluang anda untuk menang itu tebal :D Keempat-empat benda tersebut ada di bawah post tersebut. Masih tak faham? Sila tanya =)

3) Invite your pen pals to join.

Senang kan ? Jadi , korang kenalah rajin-rajin click menda alah ni yeee ? Walaupun , hanya 1 orang boleh click satu je . Korang promotelah banyak-banyak k ? Hehe . Byee !

Link : http://nurul-hanis.co.cc/2011/11/small-contest-5-contestant-terawal-will.html


Photobucket

3rd Giveaway by Yana


Join GA lagi . Taknak cakap banyak . Jom tengok banner and syarat-syarat dia :)


Click banner to go to the GA blog :)

Syarat-syarat :
-Buat entry bertajuk "3rd Giveaway By Yana"
-Letak banner diatas dan linkkan ke entry/blog Yana
-Tag 3 orang rakan 
-Tinggalkan link entry di coment bawah ni oke
-Bantu VOTE Yana kat sini >TEKAN<
Nak tag :
Ain Fadhilah
Arisha Nadia





Photobucket

Thursday, 17 November 2011

'CANDID TIME CONTEST'


Yeahhh , joining contest again and again and again demi nak memenuhkan korang punya dashboard dengan entri berhabuk aku nii . Oklah , taknak cakap banyak-banyak . Jom tengok banner and syarat-syarat nya :



*Click the banner to go to the blog*

 Syarat syarat untuk menyertai contest ini
Wajib follow blog muna supaya senang untuk mengetahui perkembangan contest ini .
#Buat satu entri tentang contest ini bertajuk 'CANDID TIME CONTEST'
#Letak banner dekat atas tu dalam entri yang korang buat .
#sertakan satu gambar 'CANDID' korang . tak kisah beramai ramai atau individu .
#Tag 2 orang dan wajib inform dekat diorang tentang contest ini

Gambar yang dipertaruhkan :


Aku suka gambar ni . Sebab actually aku nak tangkap gambar bestie aku yang sorang tu *baju hitam putih* . Then , tetibe pulak dua mamat ni datang and tertangkap . So , ini baru namanya candid . Ahhaaahhaha ! LOL

Ok , kalau korang nak tau . Hadiah dia gempak bebbbb ! Kalau korang nak tengok apa hadiah dia , click lah di banner tu eh :)

Tag :
Hanan
Scha





Photobucket

Sunday, 13 November 2011

Pemenang "Hot and Mega Giveaway by Amni & Fatimah"



Setelah lama menunggu dari semalam . Kan kan kan ?? Harini , tibalah masanya untuk mengumumkan pemenang GA yang sudah berlansung selama 2 bulan . Lama tak ? lama tak ? Haha ! Oklah , for this GA aku takde lah nak buat vlog macam contest aku yang dulu tuh . Mengah aku nak edit , upload . Takde kerja den . Buat lenguh tangan je . XD Aku tak nak buang-buang masa yang tengah membazir macam air terjun ni . So , let's begin ok ??







Oh ya ! Fyi , hadiah telah berkurang kerana ada sebahagian sponser tarik diri atas sebab-sebab tertentu . So , hope korang tak kisah ye ? HEHE~

Aku taknak tulis panjang-panjang dah , kita tengok je lah sapa pemenang dia eh ? :)

Congrats to peserta bernombor 65 ! Anda memenangi Slim Voucher tajaan MyFelt Shop

Congrats to peserta bernombor 51 ! Anda memenangi Slim Voucher tajaan MyFelt Shop

Congrats to peserta benombor 80 ! Anda memenangi satu doodle (girl) tajaan Amni (that's me !) (iniamni@yahoo.com)

Congrats to peserta bernombor 115 ! Anda memenangi satu doodle (boy) tajaan Izzat (ttlrcompany@yahoo.com) 

Congrats to peserta bernombor 16 ! Anda memenangi hadiah edit full blog *denim* tajaan Nurul Sarah Izzati


Congrats to peserta bernombor 104 ! Anda memenangi sebuah header tajaan Fatimah Azzarah (FB

Congrats to peserta bernombor 119 ! Anda memenangi sebuah header tajaan Syasya

Congrats to peserta bernombor 84 ! Anda memenangi 1x top tajaan LovelyFashion Stuff

Congrats to peserta bernombor 29 ! Anda memenangi sebuah vector tajaan NurDani (FanPage)

Congrats to peserta bernombor 23 ! Anda memenangi Contact Lens tajaan Ekieyda Zilly *but , inform to me because the present is with me* (iniamni@yahoo.com)

Congrats to peserta bernombor 8 ! Anda memenangi Contact Lens tajaan Ekieyda Zilly *but , inform to me because the present is with me* (iniamni@yahoo.com)

Congrats to peserta bernombor 78 ! Anda memenangi hadiah berupa Edit Full Blog tajaan Alia Afifah

Congrats to peserta bernombor 1 ! Anda memenangi sebuah header tajaan Hazani (ttlrcompany@yahoo.com)

Congrats to peserta bernombor 3 ! Anda memenangi sebuah header tajaan Hazani (ttlrcompany@yahoo.com)

Congrats to peserta bernombor 22 ! Anda memenangi sebuah header atau edit full blog tajaan Qaireena  

Congrats to peserta bernombor 110 ! Anda memenangi 1x top/dress tajaan Korean Darsha

Congrats to peserta bernombor 71 ! Anda memenangi sidebar images tajaan Anisah

Congrats to peserta bernombor 117 ! Anda memenangi 1x 2-Tone Inner and match pashmina tajaan Ayunar
Congrats to peserta bernombor 32 ! Anda memenangi 1x Topup Rm 10 tajaan Nurul Basyirah

Congrats to peserta bernombor 120 ! Anda memenangi hadiah berupa URL blockquote tajaan Ace Sya

Huh! Penatnya senaraikan pemenang-pemenang nih . Ramai ok ? So , kepada pemenang-pemenang , tuntutlah hadiahmu itu . Aku dah bagi alamat emel and FB sponser-sponser . So , korang pergilah tuntut dengan gembiranya ! Wuhuu~ Kepada yang yang tak menang tu , jangan nangis-nangis ok ? Jangan pulak lepas ni , korang gi terjun bangunan bunuh diri . Pastu , masuk paper muka depan . Siapa susah ?? So , thanks kepada yang join tu ! InsyaAllah , kalau ada rezeki lagi aku buat lah GA or contest ye . So , that's all ! Bubye ! Assalamualaikum~


Photobucket




Saturday, 12 November 2011

"Hot And Mega Giveaway By Amni and Fatimah" sudah ditutup !





Dengan ini memaklumkan bahawa Hot And Mega Giveaway By Amni and Fatimah telah ditutup !! Sebarang entry contest tidak akan diterima lagi . Harap maklum ~ Terima kasih kepada yang telah menyertai Giveaway tersebut :)





Photobucket

Hot And Mega Giveaway By Amni and Fatimah

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Tetibe rajin pulakk dh nak buat GA berbagaii kan . Yang contest I am a new blogger tu dah dibatalkan atas sebab2 yang tertentu . Jadi , amni muncul dgn GA terbaru !! Wuuu!!! yang bestnye , di sponserrrr~



Itulah banner nye . ni link banner :

http://3.bp.blogspot.com/-7QzxIH97oro/TmrsD4NFo_I/AAAAAAAAANk/JBiXy1KFY8M/s1600/untuk+GA.png
Syarat - Syarat : 


1 ) Follow blog Amni Nizzatul Alia dan blog Fatimah Azzarah



2 ) Like Fanpage Belog CiMinniy dan Fatimah Azzarah Blog

3 ) Letak banner dalam entry (WAJIB)

4 ) Letak link entri GA korang kat comment box entri ini

5 ) Tag 2 orang rakan bloggers *tak nak tag pun takpe* (PASTIKAN MEREKA TAHU)

6 ) Tarikh tutup 11/11/2011

7 ) Pemilihan pemenang akan diadili oleh kami menggunakan RANDOM.ORG


Hadiah Dia Lumayan Gila !!!!!

1 ) 2x Slimming Voucher from MyFelt House

2 ) 2x headers from Hazani and Amni

3 ) 1x top/dress from Korean Darsha

4 ) 2x doodles ( 1 boy , 1 girl ) from Hazani and Izzat 

5 ) Edit full blog *denim* from Alia Afifah

6 ) Url blockquote from Ace Sya

7 ) Top-up RM 10 from Nurul Basyirah

8 ) 1x simple header *transparent* from Syasya

9 ) Sidebar images from Anisah

10 ) Inner 2-Tone and match pashmina from Ayunar

11 ) 1x top from LovelyFashion Stuff

12 ) 1x header from Fatimah Azzarah

13 ) Edit full blog by Nurul Sarah Izzati

14 ) Contact lenses from Ekieyda Zilly

15 ) Header atau edit full blog by Qaireena

16 ) 1x vector from NurDani

Okey..! Itu sahaja Sponsor buat masa ini..!
Sesiapa nak sponsor dengan ikhlas boleh pergi ke SINI atau SINI..! 

JOIN LAH RAMAI - RAMAI !!!

P/S : Mintak tolong like semua pages sponser ( yang disediakan link ) dan tolong copy semua sponsers dan letakkan dalam entry ( UPDATE : 21/09/2011)
Photobucket

Friday, 11 November 2011

Contest : Gambar COOL !!!


Yeahhh , join contest lagi setelah beberapa lama tak join contest *bukan haritu baru masuk contest ke ?* Whatever lah XP Sekadar mengisi korang punya dashboard ngan entry aku ini . Yelah , dah berapa lama tak update . Kemalasan melanda diriku sejak beberapa lama ini . Okehh , ayat taknak kalah beb ! Btw , tau contest ni drpd blog Kak Yana . Yeahh , the famous blogger . Am I right ? Hehehe . Actually , nak join contest ni sebab .. Yelah , kan aku dah habis UPSR , so masa yang banyak ataupun lebih dikenali sebagai terbuang , aku isikan dengan photoshoot sendiri . Yelah , aku bukan banyak noo duit sampai nak tempah photographer ke pebende . Nak tau apa yang aku buat ? Ambik tripod , letak kamera kat situ dan mulakan snap , snap , snap !! Oklah , tanpa membuang masa aku dan juga korang *tau pun* , jom kita tengok banner dia ok ?




Haaa ! Hamek kauu ~ Punya besar aku tepek banner dia ! Untuk join contest tu , sila klik kat banner tu ok ? Jom tengok syarat-syarat dia pulak~


Jom tengok syarat-syarat penyertaan. Lebih kurang sama je macam contest-contest lain.
1. semua penyertaan blogger malaysia sahaja diterima  .. ( mudah )
2. Buat 1ENTRY SIMPLE BERTAJUK "Contest Gambar Cool" dan LINK BACK ke entry contest ni.. 
3. Letak gambar banner di atas DALAM ENTRY ..
4. jangan terlampau edit , kalau yang asli kemungkinan ada peluang  :)
5. nak masukkan gambar melebihi 1 pon boleh tapi maximum 3..
6. gambar tiada unsur menjolok mata dan merbahahahahaya... ! :)
7. Lepas dah siap semua, tinggalkan link post korang kat ruang komen di bawah :) 
8. tarikh tutup , 25.11.2011 ( lamakan ?)  15.11.2011 <-- diawalkan sebab faktor -faktor tertentu. . .


Sangat senang kannn ??? Jom kita tengok gambar-gambar yang dipertaruhkan ~






I'm not as good as yours . Biarlah tak cantik janji aku puas . Yess ! Aku puas jugaklah tengok gambar-gambar ni . Fyi , no edit okehh ! Yang gambar ketiga tu sebab guna flash and the surrounding became dark and only my face became more bright . Whatever lah XD So , mesti korang nak tau kan apa hadiah dia ? Jeng Jeng Jeng !!

Hadiah disediakan untuk pemenang pertama sahaja - rm100

Wahh ! RM100 !! Shopping sakan aku cenggini . Huhu ~ So , harap korang dapat masuk contest ini . Bubye and assalamualaikum . Ouhhh ! Btw , nama owner contest ni sama ngan aku iaitu AMNI . But , I didn't know her full name . Sorry guys . Korang pergi lah cekidaut ye ? Huhu . Bye ! 
Photobucket