Tuesday, 3 January 2012

2011 was our past , 2012 is our new journey

Sepatutnya , tahun 2011 post tapi tahun 2012 baru siap taip . Apa kess ?



Assalamualaikum dan hello semua ! Aku terlalu excited nak update entry baru sempena 2012 :) Alhamdulillah , aku masih hidup diatas muka bumi ALLAH ini . Dengan bangganya aku nak cakap yang aku dah 13 XD Anak Jeniffer Lopez dah besooooo ~ Dah boleh kahwin dahh kata mak aku . Hahaxx ~ Lama lagi mama :) Aku dah 13 tapi belum official 13 . Aku lahir bulan 2 jadi bulan depan aku 13 :D Banyak pulak bicaranya , jom kita sambung topik kita .

Hmm , tahun 2011 adalah tahun yang agak best bagi aku . Sebab aku rasa macam bahagia sangat . Macam-macam berlaku ~ Yeahh , I admit it was hard for me to tell you guys the memories because it were very very very .. ahh , I don't know how to tell you :'( Okay , I just have some short stories for you guyss okay ? 

Aku rindukan 2011 . Aku rindukan segala-galanya . Aku bakal menjejakkan kai ke alam baru iaitu Fasa Sekolah yang ketiga : Sekolah menengah :) Aku tak bersedia 100% untuk itu . Aku nak jadi childish macam dulu . Aku nak jadi bengong macam dulu . Aku nak jadi aktif macam dulu . Aku nak jadi AMNI NIZZATUL ALIA yang dulu . Aku berblogging dah 1 tahun lebih . Another 7 months is my blog's second anniversary . I admit , aku susah nak tinggalkan 2011 . Banyak sangat kenangan . Kenangan bersama boyfriend , kenangan bersama BBB , kenangan bersama skandals , kenangan bersama 2011 . Tapi , masa berjalan . Aku tak boleh patah balik masa tu . Aku menaip entri ni sambil menangis . Adakah ini satu penghijrahan bagi aku ? Aku rasa YE .






Aku tak sanggup tengok balik apa yang terjadi masa 2011 . Aku rasa malu dan rasa nak menangis bila kenang balik . Serious , ia membawa makna yang mendalam bagi aku . Ramai cakap , Muharram is our new year not 2012 . Yes , I know that . But , we just wish . Aku pun wish Selamat Menyambut Awal Muharram lebih kurang sebulan yang lepas . Janji aku wish kan ? Tahun baru aku adalah dalam diri aku iaitu azam aku . aku berazam nak jadi orang yang berguna . Tak nak main-main dah . Taknak tinggal solat dah . Aku mengaku , aku pun ada tinggal solat . Kadang-kadang , subuh pun pukul terlajak sampai pukul 8 pagi . Zohor mendongak kau pukul 4 petang . Asar tercangkung pukul  6 baru gerak solat . Maghrib bila dah kena sound baru gerak , tu pun pukul 8 malam . Isyak berjimbo sampai pukul 11 malam baru solat . Acane tu ?Itu azam aku , aku taknak berdolak-dalih dengan ALLAH lagi . Aku taknak jadi HIPOKRIT lagi . Yeaahh , tipulah kalau takde orang hipokrit kat dunia ni . Boleh dikatakan 98% manusia di muka bumi ini ialah seorang yang hipokrit . HAHA . Berceramah pulak aku ni . 


Disebabkan aku ditawarkan ke KELAS RANCANGAN KHAS (KRK) , jadi  aku berazam nak dapat straight A sepanjang aku dlm kelas krk . Aku taknak turun kelas . InsyaAllah , aku cuba sedaya upaya untuk dapat straight A . Cara untuk aku nak dapat macam ni adalah dengan kurangkan ONLINE , KELUAR , SKANDAL . Tu je . Yelah , aku ramai skandal . HAHA . 

Okay , ada lagi satu azam aku . Aku nak jadi tinggi . Aku rasa aku pendek . Even tinggi aku 163 cm , tapi aku nak upkan ke 167 pun cukuplah sebab aku rasa aku pendek dikalangan kawan-kawan aku . Walaupun , sebenarnya aku lagi tinggi daripada diorang . HAHA . 

Aku rasa tu je kot azam aku pada 2012 . Actually , banyak lagi tapi aku rasa kalau banyak-banyak tak buat juga tak guna kan ? So , I hope that you guys have a nice 2012 :) Bubye ! Wassalam :D
Photobucket

Sunday, 1 January 2012

Freebies #1 : Backgrounds gradient 2-Tone

 Assalamualaikum dan hello ! Dah lama tak update . Actually , haritu terlebih rajin  nak buatkan freebies macam-macam . Tapi , banyak yang belum siap . Antaranya , template denim , header dll . Yang sempat siapka dalam masa 1 hari adalah tu tajuk yang kat atas tu . Yes , background gradient 2-Tone . Yang 3-Tone coming soon lah ye :) Oklah , jom tengok !

Pink + Cream pink

Light orange + Cream pink

Tyran purple + Cream pink

Light green + Cream

Tyran blue + White

Light purple + White 

Cream yellow + Cream pink

So , ini je kot yang mampu buat . Ada lagi tapi yang itu 3-Tone punya . Coming soon ye . So , bila dah ambik tu letaklah credit ye :) Do inform kalau ambik . Thanks ! Bubye and wassalam :)
Photobucket

You should try this !! It's awesome !

Hello and assalamualaikum !! Wah , apakah yang awesome sangat tu ? Tentu anda semua sudah excited , terkinja-kinja diatas katil a.k.a tempat korang online tu . Huhu . Actually , semalam aku terjumpa satu laman web ni , kita boleh earn money . Serious ! Aku tak tipu ok ? Dia lebih kurang macam churpchurp and heartbeat . Cuma kita boleh promote macam churp churp . Just promote link je . Serious ! Just promote link . Bukan promote iklan . Ok , mesti korang agak tertanya-tanya apakah Mixreq.com kan ? 





Our company (Micxreq.com) was created in 2011 and we successfully contribute to many advertising agencies in different countries. The product of our company is statistics, which we can gather thanks to you.
Our company offers you the program of effective partnership: “Opinion for money”. 
For participation in the program you need to watch video recordings of advertisers and to fill in survey and get money bonuses. You will have from $2 to $15 on your account for each filled survey.
For your convenience, we devised the most effective affiliate program. We are interested in your friends and colleagues for more accurate statistic, so we offer you the following: 

1) $2 to $15 on your account for each filled survey;
2) $9 to your account for each partner you involved;
3) 15 % of the earnings of each partner you involved.

Baru je actually company ni . Aku pun baru je tau semalam . So , korang nak tau tak macam mana nak earn duit ni ? Ok , jom aku ajar !

Firstly , korang kenalah ada account PayPal . Kalau takde ,  tekan link ni untuk daftar https://www.paypal.com/my *tekan SINI kalau nak tahu cara daftar*
Second , bila dah ada account PayPal , korang pergi ke link ni --> http://MixReq.com/?ref=1281338

Dah bukak ? Ok , bagus . Untuk daftar , tekan tab REGISTRATION . Tak faham ? Takpe , aku printscreen ok ?

*tekan kalau kurang jelas*

Dah tekan REGISTRATION ? Bagus , then korang kena isi borang tau 

*tekan kalau kurang jelas*

Yang dia tulis ' Type your PayPal's account (E-Mail) ' tu , korang tulis email yang korang guna bila daftar PayPal tu . Dah ? Pastu , tekan registration yang bawah form tu . Dah juga ? Baguss :)

Selepas dah register Mixreq , korang dah boleh login . Tak perlukan confirm from email . Boleh terus login . Bila dah login , tekan tab ' MAIN '  then ' ABOUT PROGRAM ' dia akan tukar macam ni 

*tekan kalau kurang jelas*

Dah tengok ? untuk permulaan , earning korang akan ada 3$ . It means , MYR 9.50 . 

*tekan kalau kurang jelas*

nampak tak ? Nampak tak ? Ok , mesti korang tertanya-tanya macam mana nak dapat earning lebih kan ? Ok , jom aku tunjukkan !

*tekan kalau kurang jelas*

nampak tak yang survery itu , survey ini . Nampak kan ? Ok , apa yanga da dalam benda alah ' SURVEY ' tu ? Actually , bila kita tekan salah satu tab survey tu kita akan nampak satu video seperti dibawah ni -->

*tekan kalau kurang jelas*

Nampak tak polar bear yang sungguh comel dan gebu gebu . Aku rasa nak cubit-cubit bear tu . Huhu . Ok , bact to the topic . Actually , tu salah satu iklan . Bila dah tengok video tu , korang tekan tab ' Survey ' kat bawah video tu .

Bila ,dah tekan ' Survey ' tu , dia akan jadi macam ni . 
*tekan kalau kurang jelas*

Dia ada lah soalan tanya lebih kurang pasal ' patut ke iklan ni disiarkan and bla bla bla ' but in English lah . Bila dah jawab , korang kena tunggu lebih kurang 10 saat lah baru boleh appear perkataan ' OK ' kat tab saat tu . Bila dah tekan ' OK ' , dia akan ada lah soalan-soalan lain yang korang kena jawab . Lebih kurang 5-7 soalan kena jawab . Pandai-pandai lah korang ye :) 

Ok , bila dah habis semua soalan-soalan survey tu . It's timegfor you to check your earnings !! Jom kita tengok berapa earnings kita . Click ' Statistics ' ok .

*tekan kalau kurang jelas*

Tengok ? From 3$ to 7$ !! 7$ bebb !! Ok , apa kegunaan SURVEY ni sebenarnya ? Actually , dengan jawab soalan-soalan merapu tadi , bila dah habis jawab kita akan dapat 4$ ok ! Do you believe it ? You have to believe ! Cara lain pulak , korang boleh promote link kat FB , Twitter and mana-mana je lah . Mana nak dapat link tu ? Dekat statistics tadi , kat atas tu ada satu link warna kuning . Korang copy then letak lah kat mana-mana korang nak letak . Bila orang click , kita akan earn money sebanyak 0.54 $ Banyak tu weyy ! haha ! I think that's all for today . Hope this tutorial will help you guys ! Happy trying :) Wassalam .

Yes , I want to promote too !
Click this --> http://MixReq.com/?ref=1281338 Thanks !!


Photobucket