Thursday, 16 July 2015

#Challenges ; 10 Days YOU challenge ( Day 9 ; Nine loves )




hello assalamualaikum. fuhh penat betul nak habiskan challenge ni. dah nak raya, tak habis lagi update challenge ni. maaf maaf :b

saya pun taknak buang masa sebab mata dah mengantuk, maka marilah kita teruskan. sebab after habis challenge ni, insyaallah new entry will be up soon! excited lah sikit. alah alah.

so, nine loves;
* ma familia
* ma friendz
* foodz
* eatz
* bookz
* coffee 
* sleepzzzz (panjang zzzz tu)
* high speed wifi 
* you


so here there are! i think thats all, next will be the last day jyeahhh! bye!

// Wassalam

Saturday, 11 July 2015

#Challenges ; 10 Days YOU challenge ( Day 8 ; Eight fears )





hello assalamualaikum. morning!

now it's currently day 8 and still have the spirit untuk update entry challenge. amni sikit lagi. sikit je lagi.

semalam sepatutnya entry ni ada, tapi memandangkan movie berjaya hasut, maka movie menang. lol. yang tidoq tu, bangunnnn dah pukul berapa ni. pi tolong mak buat kuih raya! tapi sebelum tu, stop by here and visit my blog *kenyit mata* (sotoi betol)

fears. really dont have that many but I do have some. normal human kot. 
so, here are my eight fears of my life (yang dah berjaya discover lol) ;
* lizards (besar ke, kecik ke please lah kau ada, konfem tak senang duduk)
* bila handphone tak dijumpai
* my mom's angry voice
* semut (siapa tak benci semut, like seriously. lagi lagi yang kecik kecik tu)
* when what ive planned, didnt turn the way it has to be
* bila orang tak jujur 
* losing you
* losing my family 


saya rasa itu je kot hahahah lepas kerah otak. finally, got it! okay, till we meet again. bye!

// Wassalam




Friday, 10 July 2015

#Challenges ; 10 Days YOU challenge ( Day 7 ; Seven wants )




*slap on my face*

bhahaha hai assalamualaikum! now it's 1 a.m and im still awake macam esok weekends. saya dah tertangguh 3 entri challenge, sepatutnya harini dah day 10, tapi memandangkan wifi macam siput dan menghilangkan terus k terus mood nak menaip ecewah main mood mood sekarang ni

sementara wifi tengah baik, marilah kita update entri yang tau semua orang dah naik muak (itu pun kalau ada orang baca lah, if not then there's no one yang muak hahahah)


so, the topic for day 7 is wants. seven wants and that's quite a lot actually for me huhu. taknak buang masa korang tengah layan seramshit kat twitter, lets find out!

here are my seven wants (lol my english) ;
* whole life supply pizzas
* whole life supply coffee (coffee iz ma lyfe)
* new camera lens
* nike roshe run (wishlist and will get it soon i hope so)
* full-shelves novels (wuhuu)
* still in progress...
still in progress...

clearly, saya memang takde idea. saya sendiri macam terfikir apa kemahuan saya dari segi barang lah. so, i think thats all. saya tidur dulu dengan harapan esok pagi ada roshe run kat sebelah. k blah lah poyo.



// Wassalam


Tuesday, 7 July 2015

#Challenges ; 10 Days YOU challenge ( Day 6 ; Six places )



assalamualaikum, hai! berpeluh duduk dalam aircond ni. lol

sebelum tu, saya nak cakap, im sorry for posting a lot of challenge posts lately. saya kalau boleh, taknak tangguh, nanti tergantung, siapa yang nangis? semestinya bukan saya. 

banyak entries that are still in draft, tunggu nak tekan publish untuk tatapan ramai dan kawan sekolah sekalian yang berjaya jumpa blog saya. nak ucap tahniah hm k. 

lets go back to the main topic, actually ini sepatutnya entri semalam tapi sebab spirit of rajin takde, maka terhasil lah harini. huhuhu. sementara otak tak boleh digest kimia elektrokimia, kita update wohoo!

so, here it is. my six favs places ;
* Dapur
* Bilik
* Pasar (pasar basah, tesco, econsave and etc.)
* Kedai makan
* Kedai baju
* Tempat yang boleh dituju dengan menaiki motor (mengikut kuota pelepasan) (kecuali sekolah) (k)

dont judge ma places hahahaha. 


// Wassalam


Monday, 6 July 2015

#Challenges ; 10 Days YOU challenge ( Day 5 ; Five foods )




(gigih cari gambar makanan kat gugel)


dem. hello assalamualaikum! rasa macam buat marathon jari ah melampau ah kau. sekarang pukul dua, dan semakin lama saya tengok jarum jam makin lambat. haa, yang tengah duduk depan peti ais tadi. meh sini balik, saya nak sambung cerita. cukup cukup lah tu hirup udara peti ais. move on lah.


makanan. saya. apakah perkara yang sama antara dua perkataan tu. dua dua ada sinonim iaitu dari segi kepuasan. satu tak puas dimakan, satu lagi tak puas makan. ahh hambar gile.


saya tengok dia nak lima je. lima je?! LIMA JE!? eh emo pulak bulan buasa eh puasa ni eish typo malas nak backspace. tak cukup weh lima tu, at least limaributujuhratustigapuluhdua. itupun tak cukup kot bhahaha.


so, saya taknak listkan favs. takut emo pulak lepas ni sebab rasa menyesal tak tulis makanan tu. saya listkan top 5 makanan yang saya paling tak berapa nak kenan dek perut. boleh makan, tapi nak makan selalu, em tak kot. foodie ah ko.


my top 5 most least favourite foods ;
* Seafoods (any kind of seafoods. certain saje yang boleh telan)
* Strawberry
* Fruit cake 
* Asam
* Sweet potato

makanan yang saya tak suka kat atas lah yang selalunya perempuan paling suka. tapi, mungkin darah makanan kesukaan wanita tu tak turun kat saya. jadi, maaflah. okay, pergi sambung balik duduk depan peti ais. haa, lari dah? k. 



// Wassalam


#Challenges ; 10 Days YOU challenge ( Day 4 ; Four books )





alah macam tak biasa.

hello guys! assalamualaikum. maaf atas kelewatan mengemaskini cabaran ini eh ayat sastera sangat amni dah lah tak update, lepastu lambat lepastu makan je tau eish 


ahahaha, here we are! day 4 jyeahhh. okay, kalau ada post ni terpampang, maknanya, saya dah insaf dan azam saya untuk teruskan challenge tercapai bhahahah over macam dapat duit raya

so, let's go to where we supposed to be. eh bukan depan peti sejuk. ni ni buku buku 

My current favourite books ;
* If I Stay by Gayle Forman
* The Fault In Our Stars by John Green (not currently tapi one of ma fav ah nak masuk jugak!)
* Paper Towns by John Green
* The Things I'd Miss by Andrew Glover (currently reading)

banyak lagi sebenarnya tapi macam langgar peraturan sangat dahlah masa sekolah dah tak ikut peraturan dah eh kantoi bhahahaha dah dah shh. gi sambung duduk depan peti ais tu. bye!


// Wassalam


Friday, 3 July 2015

#Challenges ; 10 Days YOU challenge ( Day 3 ; Three films )





as usual, assalamualaikum, hye!


okay kita tarik nafas kejap. yay it's day 3! goyang sikit. what's the topic today? yes films. pandai. nah cekelat buat makan sahur (stop it amni)


seperti biasa, tak perlu taip banyak banyak sebab movie dah berduyun tunggu nak bukak je. yeah, alang alang nak tengok movie ni, update sekejap lah challenge ni. 

(move on lah amni)


so, here are my favourite movie (yang kalau boleh nak tengok sampai muntah) ;

* Big Hero 6 
* The Fault In Our Stars
* Hunger Games series


May not be the best movies for you guys. but for me, movies ni had a serious impact towards me. ada je lagi movie yang akan jadi favourite in future, tapi belum tengok je lagi (seriously im a bad movie person)


ive been into movies baru je. terjebak dengan kawan kawan yang movieholic (k amni), jadi tak salah, alang alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. alang alang ada kawan suka tengok movie, kita suruh dia transfer dalam pendrive. 

save kuota internet.

kejam doe.


// Wassalam



Thursday, 2 July 2015

#Challenges ; 10 Days YOU challenge ( Day 2 ; Two songs )


assalamualaikum, hai :)

it's day two! yes, it's day two! kalau entri ni ada, maknanya dah accomplished mission berazam nak buat challenge. hohoho k gedik sangat berhohoho. ingat apa, krismas?! k emo.

day two, two songs. saya fikir two songs ni as my favourites lah. banyak sebenarnya kalau nak cerita pasal lagu ni. boleh kebas tangan kalau listkan lagu lagu favourite kat sini k melampau sangat. tapi, kalau nak dikecikkan, nak dihimpitkan, jadikan dua. hmmm kena buat election k melampau kali kedua.

here we go, my two songs ;

- Me and
- You 

ahh melampau tu bukan nama lagu. bagi penampar sikit debush k lah k lah kita serious sikit *mata besar, mulut ketap*

my two favourite songs are ;

- Thinking Out Loud by Ed Sheeran
- Beautiful by Baekhyun EXO


ini pun dah list, dah dihimpitkan pun still back and forth ragu ragu lagu favourite. ayooo susah lah macam ni sister.

okay, sebelum perasaan ragu ragu terus datang dan datang which is tak bagus sebab boleh buat saya termenung sampai tak dengar mama panggil. okay got to go, jom buat homework!


// Wassalam



Wednesday, 1 July 2015

#Challenges ; 10 Days YOU challenge ( Day 1 ; One picture (of yourself) )


assalamualaikum, hai :)

finally it's day 1. okay intro macam dah sampai day 10. okay, kita tak perlu berborak panjang-panjang. kita bagi introduction siked siked je. So, first day, macam tajuk kat atas, a photo of myself.





well hello. my name is amni. this is my day 1. im the author, the writer of this blog. k bye. hahahahhahahaha selamat berpuasa! 


// Wassalam


#Challenges 1 ; 10 Days YOU Challenge






well, hello assalamualaikum.

it's been a while dah lama tak buat challenge. so, i saw this challenge on google. disebabkan blog ni macam tak meriah di hari raya dengan entri saya nak sedih ni sebab tak banyak buat entri ayooo.
 

jadi, saya decided nak meriahkan (ceh meriahkan) blog dengan challenge yang biasa biasa jeww tak gempak mana pun sampai boleh masuk magazine eh sepak kang. okay sebelum keadaan menjadi lebih parah, let's go to the main topic!


This challenge consists of 10 challenges (obvious thing), you have (or I have) to make an entry for 10 days, kalau tak buat kena denda (ini saya buat sendiri jangan percaya) lepastu tak dapat duit raya (saya buat jugak jangan percaya)


Day 1 ; One picture (of yourself)
Day 2 ; Two songs 
Day 3 ; Three films
Day 4 ; Four books
Day 5 ; Five foods
Day 6 ; Six places
Day 7 ; Seven wants
Day 8 ; Eight fears
Day 9 ; Nine loves
Day 10 ; Ten secrets

Doakan saya dapat habiskan lol kalau dulu, nak menghabiskan day 2 pun merangkak padahal wifi bukan main laju tu, hahahha. sekarang wifi dah kalah kura kura baru nak ada semangat buat entri lol lumrah manusia. benda dah nyawa ikan, baru nak hargai eh ngengnya ayat. dah dah, selamat berpuasa!


oh ya. jemputlah buat tag ni berjemaah ye. k bye!


// Wassalam