Sunday, 31 January 2016

#2k16 ; It's the end of January!



nah saya bagi bunga, ambiklah. saya ikhlas. - jb / 2016

hello assalamualaikum semuaaaaaaa omg rindunya nak duduk lama lama depan laptop hahaha. wow, nak masuk bulan februari dah. and it's my fav month cuz yeah it's my bday in another 21 days which are 3 weeks from now and bizillion hours and seconds left. so excited to be 17 and not so excited to accept the fact that im getting older gosh. 


the potato among the beauties. well, obv im the potato. cute potato act. 

the month went well. and netball training has started for almost a month and next week is our tournament, could u imagine betapa nevesnya rasa sekarang ni. lagi dua hari beb. nak campak mana jantung ni!? 

muka jangan cakap lah, dalam gambar nampak je putih, nampak je ye. namun hakikatnya bohong semua tu. kau boleh tengok belang dia, kat muka belang dah, tangan apatah lagi, rasa macam buat iklan qu puteh before & after (buat gaya dato' vida). kawad lagi pergh pergh. mata toya habis, macam orang kena seksa tak bagi tidur sebulan. haa bayangkan dark circle dia camne. teghokx uolz. i just kenot. burn sangat dah neyh ahahahahha. sampai orang dah tegur, maknanya yelah. takpelah.

but, it's okay. lepas spm kita sama samalah putihkan diri hahahhahahahahhaha kau jangan terkejut kalau aku lagi putih daripada kertas A4.


goodluck cemua do the best!


then, the month went ft. me having a good meal at seoul garden bhahahahahha. tapi sedap doe. time menaip ni pun terbayang kimchi soup dengan lamb je maigad moga masuk dalam mimpi aminnnn.



may you enjoy these sceneries of me taking pictures of my feet while waiting.
exhibit A: while waiting for merentas desa
exhibit B: while waiting for tuition teacher to come lulz

stokin haruslah yang vogue dan hipster bhahaha. itu baru mata, bawah dia ada mulut raksasa. sape buat hal dengan aku, aku tepek je tapak kaki kat muka dia. padan muka. 

talking abt merentas desa, mashaallah it was one of the best merentas desa ive ever been to! this year, 2016! thought of compiling the pictures as an entry tapi memikirkan banyak sangat gamabr dan semua gambar fabolous so let me put it here instead lah so it will limit my options lol

dah biasa dah muka buruk dalam gambar. biasa dah ._. aini, jangan nak happy sangat kat situ, aku baling katak kat muka kau nanti.



half of my fav buddies in school! and another one right at the left corner running to us while saying "weyyyy aku nak masuk jugakkk"


and it turned out like this

good job, thighah. tuala yang kau pegang tu kau tak pulang lagi ingat sikit ^^



 yeah. thats all gambar yang ada. bhahahahhaha bcs im the photographer on that day so there's no picture of me running or alone or taking the medal whatsoever. bcs the camera was with meyhhh. ada gambar candid, tapi buruk bebeno rupa takde nak letaknya kat sini nanti kena bash hahahhaha.



dapat pegang je pun dah okay dah. kalau boleh nak je selfie guna iphone kat situ lepastu transfer kat henfon tapi malangnya perangai tak macam syaitonnirajim sangat haritu lol. 


january has been good to me so far. alhamdulillah. busy, as usual. jumpa rumah waktu maghrib tu dah biasa sangat dah. duduk sekolah dari pagi sampai petang kena jadikan rutin. its okay, tahun ni je nak merasa benda tu. nanti dah habis sekolah, menganggur kat rumah, boring sampai puas taktau nak buat apa. 

february is gonna be a busy month for me. bila satu benda habis, satu benda ganti. macam tulah seterusnya. wish me luck for next month and seterusnya! but the most important thing is time management. masa pandai kawal, mental, emosi control. everything's gonna be okay. 

goodbye for now. see you in my next entry pyonggg!


// Wassalam



Monday, 11 January 2016

#2k16 ; minggu pertama penuh pancaroba



assalamualaikum, hello gais! wow, it's been a week! now, it's 12.18 a.m and tomorrow is school day (happy tone but in sarcastic mode) how's your guys punya first week? okay? k.o? for me, my first week was fine and it was good to be able to see the school, again for the last year wuhuuu.



(just tryin' to be the hipster tangan kinda pose trend lol)

first week sekolah aku best, alhamdulillah not bad even tho macam pening kepala sikit kan nak setting balik tangan bagi tulisan lawa balik, nak setting kepala supaya ingat yang minggu persekolahan dah mula, nak setting balik diri tu suruh insaf sikit nak spm tahun ni. huhu.

okay well, nak dijadikan benda kelakarnya, bila dah masuk kelas, then kami pergi makmal fizik nak belajar fizik (obviusly kot adoi amni), then cikgu tanya siapa penolong ketua kelas, and dengan niat melawak dan tak serious, aku cakaplah aku yang jadi penolong ketua pengawas sambil mengekek ketawa dekat belakang. then, guess whut, im the penolong gais like wth cikgu kelas takde, dengan aku niat nak melawak, takde kata putus apa semua, jadi betul betul. haa padan muka kau. sape suruh. maka dengan officialnya, aku lah assistant of monitor (hai aizzul!)

then, the week went well dengan belajar apa semua, addmath really went crazy on this week. kimia apa tah lagi dengan kadar tindak balas yang jadikan aku tak faham dengan nak lukis tangen apa kejadah semua tu even aku duduk depan sekali mengadap cikgu, cikgu hadap aku, tapi otak aku, kosong. lol apeni wake up lah! 

yang bestnya lagi tahun ni, cikgu ramai yang still sama dari form 4. cuma ada lah certain subject yang cikgu baru tapi it was fine. cikgu baru pun best jugak. haa cakap pasal cikgu baru, aku ada sorang cikgu yang aku tak berkenan since last year sebab dia nak tau kenapa? sebab dia tegur time aku datang lewat, dengan muka garang apa semua, memang aku tak berkenan lah. lepastu, tahun ni, bila dapat tahu dia ganti pengetua ajar psk, aku macam "whattt???? cikgu tu ajar kita? aduhhh" aku dah hentak goyang kaki dah, jadi tak senang duduk. tapi.......ternyata ramalan ku bohong dan fitnah belaka. sebab cikgu tu okay sebenarnya. tak garang pun, cuma muka lah macam aku takut sikit. muka garang betul. takut aku tengok. tapi dalam kelas bila mengajar, suka! kelakar pun ye jugak. hehehe.

cikgu, halalkan segala ilmu. take care kursus nanti labyu!




wow! look at berapa banyak buku aku ada! buku buku yang bersusun kat atas tu tengok pun rasa nak pengsan tapi nak elak daripada pengsan lebih berleluasa, maka aku tampal lah kata kata semangat sepanjang row tu. wow, what a good student! lol kalau cikgu cikgu bukak blog ni, dia nampak hm, jadi pelajar contoh (muntah jap)


and then, ada pendaftaran untuk kokurikulum and finally! i got to enter photography club and i was like yesssssss! dan aku sandang jawatan naib setiausaha bcs i dont want to be soooo seniorities well bcs im new there and feel like yeah i need to calm down a little bit lol 


after that, kadet polis as usual, for kadet polis, aku tak rasa aku ada jawatan yeah maybeeeee. sebab ajk tingkatan cikgu yang pilih so im not sure abt that yeah. 

furthermore, netball as my sukan permainan bcs im jazzy enough to just enter netball other than other sukan permainan hahahahhahahahaha gediknya ayat rasa nak tampar tampar je. and also, im not sure abt the jawatan. but, the training starts next week and im so excited walaupun masih pancit dan stamina masih low macam bateri henfon tinggal 1%. sad life. 


the face of penolong ketua kelas lepas mesyuarat MKT and feeling like wanna have a selfie while nobody is looking at me weirdly bcs i feel so prettayyyhhhh on that day (sebab tu angle bawah tapi still mengekalkan position angle muka yang stabil dan not puffy wow genius)

basically, im just bored huhu. 



#typicalstudentlife

tahun ni, aku masuk tuisyen. well, just completing the starter pack for form 5 students. and yeah, ive completed it!



what a beautiful scenery.






that's all for this week. nothing much, nothing fun just a typical student week. soooo yeah see you in my next entry. bye!


//Wassalam














Tuesday, 5 January 2016

2015, what have you done to me?



assalamualaikum, hello! hahahahha sepatutnya entri ni dah update about 4 days ago kot. tapi yelah, penyakit malas berganda maka yeah. ye ye dah update ni okay duk dendiam baca tu. letak tepi kejap homework tu, baca ni lol 

2015 or nak lagi urban dan trendy, 2k15 adalah tahun saya banyak belajar benda baru, i've started my new life here as a stranger i guess sampailah mereka (baca: classmates) berjaya memecahkan rebung di mulut saya dan ya, dah mengalahkan burung murai ni. well good job gais semoga diberkati dan good luck spm eh tetiba 


from my first class until my current class, semua baik. semua best. ive learned something new from you guys and yeah actually was kinda shocked when i first arrived kat sekolah baru. it was quite challenging but i survived! weh sekolah tu besar gila kot, padang ada dua, budak cina sorang pun tak nampak. mana tak jakun. sekolah saya dulu pun padang ada satu je, budak melayu boleh kira haa apa lagi. cuma subway dengan paparich lah takde kat sini kat sekolah lama dekat boleh jalan kaki wah gitu nampak tak berlagak kat situ ye nampak sangat sebab tu duit selalu habis lepastu mengamuk kenapa duit tinggal sikit. paparich jugak yang rich, saya makin kekeringan duit. sila flashback diri anda eh tak saya, thank you. 





2015 dah ajar saya banyak. friendship, braveness, how to be strong everything.  what abt yours? about 4-5 months ago, saya pergi kem polis negeri, yang dah lama sangat tak join. and saya dah rindu nak lalui semua ni. even all the malu moments, saya simpan sebagai memori and whenever saya teringat, mesti saya akan tergelak. saya teringat masa hari terakhir, masa raptai perbarisan semua dah mengadu penat, yelah berdiri kat situ rasa nak tido je sambil berdiri which i wont do tapi last last, sebab dah malas nak berjalan kaki pergi khemah, naik trak polis gedegek gedegek (bunyi trak polis bila langgar bonggol), when puteri took her brain to the next level, masak maggi guna matahari (solar lol), sambut birthday ijaa kat kem, mengamuk takde line telefon (tu saya), when we did well masa pertandingan kawad, semua pertandingan lah. tahun ni kita pergi lagi, insyaallah :) 

right after kem polis, esoknya terus ke pertandingan drama english as a propgirl (boleh lah), dengan muka hitam, badan penat, lenguh, nak demam semua ada. tapi sebab semangat, first time participate in this kinda thing, so excited lah so pergi lah dapat makan kepsi em sedapnya cheezy wedges lepastu balik rumah pengsan hahahahahahahahapadanmukasapesuruh





 after almost a year, i got to meet my bestfriends, girlfriends (except that handsome chinese fellow yang baru kenal hari tu HAHAHHA) dia punya rindu jangan cakaplah, bila takde depan mata, mulalah, lagi lagi masa mula mula masuk sekolah baru, takde diorang, and whenever saya rasa down and i need them, they are not in front of me. tough life, act.but, i have to move on. because, life must go on (cliche amni, cliche sangat padahal tak boleh move on for the first 3 months)



from left; piqah, zu, hajani and mehhhhh ft. shalini's iphone camera (haruslah bagi credit)



alhamdulillah, i got the opportunity to participate in pertandingan tokoh nilam bahasa inggeris dan menang tempat kedua which was incredibly insane. it was a miracle. i would like to thank everyone who's involved for making me happy and it was a good experience that i could never get it anywhere else i swear (laju jari taip english bila nak story pasal nilam lol). it was nice to meet you guys, it was a nice discussion together as a team well rival team we fight to one and another in a healthy way of course no dendam dendam okay. 



"hey, it's me selfie from the inside of the helmet while waiting for the jpj's test. look how fabulus aiyemmm #nofilter #makeupfree #sayabudakbiasabiasajewwww "

and saya lulus. 



overall, alhamdulillah, 2015 has been a great year for me. banyak benda yang berlaku either in a good or bad way, and i took the bad sides as my pengajaran to not ever repeat the same mistake, again, well insyallah. actually, banyak lagi benda yang berlaku, but im not gonna penuhkan dalam entry ni dengan gambar yang tak proper dan hodoh belakerrr. thank you allah for giving me chances untuk bernafas sepanjang 2015, family, for giving me everything. friends, cherish my life every single day, buku buku dan homeworks yang dah siap mahupun yang masih lagi tertangguh sampai sekarang, thank you.




 senior awak tahun ni *flips tudung* *sambung buat homework addmath*

nanti kalau ada masa, saya update my first school week itu pun takkan ada orang baca punz, lolz




// Wassalam